Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не е

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не е
Коментари Харесай

Путин отговори дали ще се срещне със Зеленски

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Москва не е видяла предпочитание от страна на Украйна да извърши изискванията на авансово спокойно съглашение, което по негови думи е било контрактувано през март, съобщи Ройтерс, цитирата от Българска телеграфна агенция.

След своето посещаване в Иран Путин сподели, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са предложили да посредничат сред Русия и Украйна. На въпрос дали е допустима среща с украинския президент Володимир Зеленски Путин отговори, че Киев не е извършил изискванията на авансово спокойно съглашение, което по негови думи " на процедура " е било контрактувано през март.

" Окончателният резултат схваща се… зависи от желанието на договарящите се страни да извършват съглашението, за което са се договорили. Днес виждаме, че силите в Киев нямат такова предпочитание ", съобщи Путин.

През март се организираха договаряния, на които и двете страни направиха оферти, само че не беше реализиран резултат. Тогава Зеленски сподели, че може да се има вяра само на съответен резултат от договарянията.

Вчера Путин се срещна с иранския висш водач Али Хаменей в Техеран и двамата задълбочиха връзките сред двете страни, които са обект на западни наказания. В Иран Путин се срещна и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с който разиска договорка за възобновяване на износа на украинско зърно през Черно море, който сега е блокиран от Русия. Путин сподели, че Русия е подготвена да улесни прекосяването на украинско зърно през Черно море, само че също по този начин желае да бъдат отстранени оставащите в действие ограничавания за износа на съветско зърно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР