Президентът на Русия Владимир Путин заплашил лично да атакува бившия

...
Президентът на Русия Владимир Путин заплашил лично да атакува бившия
Коментари Харесай

Путин плашил Джонсън с ракетен удар

Президентът на Русия Владимир Путин заплашил персонално да нападна някогашния английски министър председател Борис Джонсън с ракетна офанзива тъкмо преди да подреди на съветските сили да влязат в Украйна. Това твърди експремиерът, представен от Агенция Франс Прес.

Очевидната опасност пристигнала в телефонен диалог тъкмо преди началото на войната 24 февруари, съгласно нов документален филм на BBC, който ще бъде излъчен в понеделник.

Джонсън и други западни водачи бързаха за Киев, с цел да покажат поддръжка за Украйна и да се опитат да възпрат съветска офанзива.

" В един миг той ме заплаши и сподели: " Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута " или нещо сходно ", цитира Джонсън думите на Путин.

Джонсън се очерта като един от най-страстните западни поддръжници на украинския президент Володимир Зеленски.
 Борис Джонсън нервира Сунак с посещаване в Киев
Борис Джонсън нервира Сунак с посещаване в Киев

Бившият министър председател има статут на воин в Украйна

Но преди войната той твърди, че се е мъчил да убеди Путин, че няма непосредствена вероятност Украйна да се причисли към НАТО, като в същото време го предизвестява, че всяка инвазия ще значи " повече НАТО, а не по-малко НАТО " по границите на Русия.

Относно ракетната опасност Джонсън добави: " Мисля, че от доста спокойния звук, който възприемаше, изглеждаше, че той просто се подиграваше с опитите ми да го накарам да договаря. "

Документалният филм на BBC обрисува възходящото разделяне сред съветския водач и Запада в годините преди нахлуването в Украйна.

Освен това Зеленски разсъждава върху осуетените си упоритости да се причисли към НАТО преди офанзивата на Русия.
 В Украйна желаят да дадат поданство на Борис Джонсън
В Украйна желаят да дадат поданство на Борис Джонсън

Той пък връчи на украинския президент премията " Сър Уинстън Чърчил "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР