Президентът на Русия Владимир Путин взе участие в церемонията по

...
Президентът на Русия Владимир Путин взе участие в церемонията по
Коментари Харесай

Щафетата е предадена на Катар, днес е големият финал на Мондиал 2018

Президентът на Русия Владимир Путин взе присъединяване в церемонията по алегорично предаване на Катар на пълномощията за осъществяване на идващото Световно състезание по футбол през 2022 година

Церемонията се организира в Кремъл, другите настоящи лица в нея бяха емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани и президентът на ФИФА Джани Инфантино. Катар до момента не се е класирал за международни финали, само че емирът е оптимист и изрази мнение, че тимът може да се показа даже по-успешно от настоящия хазаин Русия.

Тази вечер е огромният край сред Хърватия и Франция.

"Петлите " завоюваха първата си и единствена купа през 1998 година, а по пътя към финала на домашния Мондиал отстраниха точно дебютанта Хърватия. В полуфиналите Франция надделя Хърватия с 2:1 с голове на Лилиан Тюрам, единствените в кариерата му с националната фланелка. Настоящият селекционер на тима Дидие Дешан тогава бе капитан на тима, а в този момент има опция да стане третият човек в международния футбол след бразилеца Марио Загало и немеца Франк Бекенбауер, който подвига международната купа като футболист и треньор.

Както и преди 20 години, и в този момент французите са любимци, само че в случай че нов победител вдигне трофея, малко на брой ще бъдат сюрпризираните, предвид на непредвидените резултати в хода на целия шампионат в Русия.

В полуфиналите на Мондиала в Русия тимът на Франция отстрани Белгия, а на Хърватия ѝ се наложи за трети път да играе продължения, с цел да в профил Англия, още веднъж на "Лужники ".

Последната стъпка нормално е най-трудна.

Французите имат скорошни мемоари от провалянето си от Португалия във финала на домашното Европейско състезание през 2016 година, а "шахматистите " са надъхани за реванш и към този момент демонстрираха на целия футболен свят, че са рискови до последния съдийски сигнал. Франция също потвърди класата си и в този момент светът тръпне в очакване на най-важния мач за последните четири години.

Президентът на Хърватия Колинда Грабар Китарович прикани съветските ентусиасти през днешния ден да поддържат тима на нейната страна.

Държавният глава на хърватите разгласява видео във Facebook, в което помоли за поддръжка.

"Здравейте, съветски ентусиасти! От името на хърватските почитатели благодаря на Русия за сърдечния банкет. Вие сте прелестни домакини. Днес бъдете за Хърватия. Нека се радваме дружно! Благодаря, Русия! ", споделя Грабар Китарович.



Днес тя ще следи онлайн мача на Хърватия против Франция в компанията на Владимир Путин и други държавни ръководители.

Мачът ще стартира в 18:00 ч. Футболната среща онлайн ще следят 78 011 почитатели, колкото е вместимостта на "Лужники ". Заключителната среща в Москва ще стане втора по посещаемост през 21 в.

Четете още:

Горещите футболни половинки на Мондиал 2018

Култовите осъществявания на Марадона на Световнот

Великанът, насълзен от България: Батистута

Всичко за Световното състезание по футбол 2018 година следете в Gong.bg.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
СПОРТ Без бутонки: Великият край в Русия! Голямо отлично! Начева сграбчи международната купа в тройния скок Белгия посрещна героите си като международни шампиони
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР