Президентът на Русия Владимир Путин възложи на правителството да изготви

...
Президентът на Русия Владимир Путин възложи на правителството да изготви
Коментари Харесай

Путин нареди постоянен мониторинг на икономическата ситуация в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди на държавното управление да изготви лист със секторите от съветската стопанска система, които са най-засегнати от разпространяването на ковид, и да обезпечи непрекъснат мониторинг на икономическата обстановка в страната за актуализация на този лист. Заповедта е издадена след послание на президента към жителите по отношение на ковид, оповестено на уеб страницата на Кремъл, съобщи ТАСС.

Путин разпореди също Държавната дума да форсира приемането на законопроект за извънсъдебно оповестяване на физически лица в неплатежоспособност, осигурявайки по-голям достъп до тази процедура на бедните. Това би трябвало бъде изпълнено до 17 април.

Освен това от 1 април държавното управление би трябвало да стартира да изплаща по 5000 рубли на фамилиите с деца до тригодишна възраст, имащи право на " майчински капитал ", за интервал от три месеца, добавя Българска телеграфна агенция.

На държавното управление и централната банка е предоставено да одобрят до 15 април проект за деяние по обезпечаване на динамичност на кредитирането в действителния бранш на стопанската система, заяви през днешния ден пресслужбата на Кремъл.

Руският президент е изискал още от държавното управление до 20 април да приготви промени в законодателството за кредитните ваканции за жителите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР