Президентът на Русия Владимир Путин възложи на министерствата на отбраната

...
Президентът на Русия Владимир Путин възложи на министерствата на отбраната
Коментари Харесай

Путин разпореди да се разширят руските военни бази в Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди на министерствата на защитата и външните работи да договарят със Сирия за прехвърлянето на спомагателни недвижими парцели и акватория на съветските военни бази. Заповедта е оповестена на формалния портал за правната информация, предава РИА Новости.
Проект на протокол №1 към съглашението за разполагане на съветска авиационна група в Сирия на 26 август 2015 година беше утвърден от държавното управление. След реализиране на съглашение със сирийската страна министерствата би трябвало да го подпишат от името на Русия. Документът дава право да се вършат промени, които не са от базово естество.
Групата на съветските Въздушнокосмически сили (ВКС) е основана на 30 септември 2015 година, с цел да поддържа сирийските държавни сили във войната против терористите. По съглашение сред Москва и Дамаск, тя се намира на територията на сирийската въздушна база „ Хмеймим “ за неопределен срок.
През 2017 година Русия и Сирия подписаха друго съглашение, съгласно което до 11 съветски кораба, в това число такива, оборудвани с нуклеарни мотори, могат да бъдат основани в Тартус. Предвижда се и разширение на опциите за ремонт на кораби въз основата. Споразумението е подписано за 49 години и може автоматизирано да се възобновява за още 25.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР