Президентът на Русия Владимир Путин ще създаде нова дирекция в

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще създаде нова дирекция в
Коментари Харесай

Ехо от СССР: Путин дава на руската армия политическо крило

Президентът на Русия Владимир Путин ще сътвори нова дирекция в границите на съветската войска за поощряване на национализъм , с което пробужда мемоари за руска процедура, при която бойците бяха обучавани за марксизма и ленинизма от политически комисари , осведоми " Ройтерс ".

Ходът, утвърден от Путин с президентски декрет, който е оповестен в понеделник, ще засегне към 1 милион съветски жители на дейна военна работа . Според информационната организация наподобява решението има за цел да подсигурява лоялността на армията в миг, когато Москва е в геополитически несъгласия със Запада.

" В условия на световна информация и психическа борба (със Запада) ролята на политическото и моралното единение в армията и обществото фрапантно нараства ", разгласи през февруари пред Интерфакс Александър Каншин, който управлява цивилен орган, оформяващ военната политика.

В Съюз на съветските социалистически републики сходна дирекция работи за гарантиране, че армията ще остане лоялна на ръководещата Комунистическа партия.

В указа на Путин се споделя, че новата дирекция ще бъде виновна за " военно-патриотичната " работа. С различен декрет Путин направи генерал-полковник Андрей Картаполов, деец в спора в Сирия, началник на новата дирекция и заместник-министър на защитата.

Военното министерство не разкрива детайлности за новата дирекция, само че военни източници обявиха пред всекидневника " Комерсант ", че Картаполов също ще бъде виновен за дейностите на Юнармия - военно-патриотично младежко публично придвижване, подпомагано от ведомството.

Болшевиките, страхувайки се за лоялността на армията, вкараха политически комисари през 1918 година

Според специалисти решението на Путин за възобновление на версия на дирекцията от руската епоха повдига въпроси и това е самобитно връщане към Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР