Президентът на Русия Владимир Путин ще изгражда руско-украинските отношения, вземайки

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще изгражда руско-украинските отношения, вземайки
Коментари Харесай

Кремъл: Политиката ни към Киев ще зависи от тях самите

Президентът на Русия Владимир Путин ще построява руско-украинските връзки, вземайки поради изказванията и дейностите на новия украински водач Володимир Зеленски, съобщи пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Във всеки случай президентът на Русия - като човек, който дефинира външната политика на съветската страна, в това число и вектора на политиката във връзка с Украйна - ще дефинира по какъв начин да поддържа връзка с управлението на Украйна въз основа на съответни изказвания и дейности на Зеленски, сподели Песков.

Песков не отговори на въпрос по какъв начин ще постъпи Москва, в случай че дейностите и думите на новоизбрания президент на Украйна Зеленски не устройват Руската федерация и сподели, че на езика на дипломацията това се назовава "евентуални разсъждения " и те не са уместни, изключително в толкоз сензитивна област като руско-украинските връзки.

Засега Кремъл не знае каква е позицията на Зеленски по въпроса за задържането под стража на руснаци в Украйна, сподели още Песков.

Прессекретарят акцентира, че би трябвало да се изчакат думите и дейностите, с цел да се реши дали с новите управляващи в Киев да се разисква въпросът за арестуваните в Русия украинци и за руснаците, арестувани в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР