Президентът на Русия Владимир Путин, шефът на Сбербанк Герман Греф

...
Президентът на Русия Владимир Путин, шефът на Сбербанк Герман Греф
Коментари Харесай

Форбс: Путин, Герман Греф и Алексей Милер са най-влиятелните хора в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин, шефът на " Сбербанк " Герман Греф и Алексей Милер - главата на " Газпром ", са на челните места в рейтинга на авторитетните хора във федерацията, оповестен през днешния ден от съветското издание на " Форбс ", съобщи ТАСС.

Новата ранглиста включва 100-те най-влиятелни висши държавни чиновници, предприемачи, топмениджъри и силови шефове, прецизира изданието.

В първата петорка авторитетни поданици на Русия влизат още ръководителят на държавната петролна компания " Роснефт " Игор Сечин и съветският министър председател Дмитрий Медведев, предава Българска телеграфна агенция.

На седмо място е шефката на централната банка Елвира Набиулина, на 13-о - кметът на Москва Сергей Собянин. На последна позиция в рейтинга е водачът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.

Експертите на " Форбс " са оценявали включените в класацията по-специално по брой на подчинените, по мярка на облагите, активите, управлявания бюджет или персоналното благосъстояние, по " опция директно да повлияват живота на хората ", " да въздействат върху няколко бранша " и " по степен на непосредственост до президента Владимир Путин или до партията на властта " - " Единна Русия ".

Бизнесмените и ръководителите на компании са получавали спомагателни точки, в случай че да вземем за пример ги канят на годишните срещи с президента, а държавните чиновници - в случай че членуват в " Единна Русия ".

Според изданието Владимир Путин е оглавил класацията автоматизирано, тъй като е " заел второ място в световния рейтинг на най-влиятелните хора в света съгласно американския " Форбс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР