Президентът на Русия Владимир Путин се обръща към Федералното събрание,

...
Президентът на Русия Владимир Путин се обръща към Федералното събрание,
Коментари Харесай

Путин започва обръщението си към Федералното събрание на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин се обръща към Федералното заседание, основния законодателен орган на страната, в основна тирада от годишната стратегия.

От Кремъл оповестиха преди обръщението, че се чака президентът да направи обширна оценка на продължаващата военна акция в Украйна, както и да разяснява обстановката в света. Той също по този начин ще изложи задачите на съветската външна и вътрешна политика за близкото бъдеще.

Според съветската конституция президентът на страната би трябвало да прави послание към Народното събрание всяка година. Преди това сходни събития се организираха постоянно през декември. През 2022 година речта беше отсрочена на фона на продължаващия боен спор сред Москва и Киев.

Тогава Путин уточни като причина за отлагането на събитието бързото развиване на събитията, което затруднява задълбочената оценка на обстановката. Речта се организира преди годишнината от началото на съветската военна атака в Украйна.

Федералното заседание се състои от долната камара на Народното събрание - Държавната дума, както и от горната камара - Съвета на федерацията.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР