Президентът на Русия Владимир Путин призова днес за безпрепятствен достъп

...
Президентът на Русия Владимир Путин призова днес за безпрепятствен достъп
Коментари Харесай

Путин призова за безпрепятствен достъп на хуманитарна помощ в ивицата Газа

Президентът на Русия Владимир Путин прикани през днешния ден за безконтролен достъп на филантропична помощ в линията Газа, подложена на израелски въздушни удари след  офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес. Призивът Путин насочи по време на телефонен диалог с президента на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва.
Прочетете още
" Фундаменталната значимост на бързото преустановяване на огъня, евакуирането на непознатите жители от линията Газа и безпрепятственият достъп на филантропична помощ до анклава бяха подчертани по време на телефонния диалог сред двамата водачи ", се споделя в изказване на Кремъл.

Пред една обстановка, която мощно се утежни, съветският президент също по този начин изрази мощното си безпокойствие що се касае до възходящия брой на цивилните жертви във войната, противопоставяща Израел на " Хамас " от над две седмици вследствие на офанзивата на бойци на ислямисткото палестинско придвижване против израелската територия, се споделя още в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

Според Кремъл Путин и Лула са поискали и взимането на незабавни и ефикасни ограничения в границите на Организация на обединените нации за намиране на излаз от рецесията. Призивът е насочен в миг, в който Бразилия е ръководител за този месец на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В последните дни Москва повтори на няколко пъти, че поддържа решението с две страни на израело-палестинския спор.

По време на телефонния диалог Путин и Лула да Силва са говорили и за войната в Украйна и за съдействието на двете им страни в границите на Г-20 и БРИКС, показва Кремъл.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР