Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Техеран за три

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Техеран за три
Коментари Харесай

Путин пристигна в Техеран за разговори от дистанция

Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Техеран за три кръга двустранни договаряния и среща на върха на " тройката " от държави-гаранти за споразумяване на сирийския въпрос в границите на форма́та от Астана. Това е първото му пътешестване отвън постсъветското пространство, откогато стартира войната в Украйна на 24 февруари.

Според публикуваната от ТАСС информация, представена от БГНЕС, програмата на визитата започна с двустранна среща с президента на Иран Ебрахим Раиси. След това са имаше разговори с духовния водач на Иран Али Хаменей и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. По познатия си фасон Путин се държи на забележителна отдалеченост от своите събеседници, което се изяснява с терзание да не прихване болест.

Вечерта водачите на Русия, Иран и Турция се срещнаха като гаранти за сирийското урегулиране. 

Форма́тът от Астана за политическо споразумяване на спора в Сирия бе иницииран от Русия, Иран и Турция, които действаха и като гаранти за мирното урегулиране на сирийския спор. В договарянията, които започнаха в казахстанската столица Астана през януари 2017 година, участваха представители на формален Дамаск и делегацията на сирийската съпротива. Въпреки преименуването на Астана на Нур Султан през 2019 година, името на форма́та остана същото. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР