Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на държавна визита в

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на държавна визита в
Коментари Харесай

Путин пристигна на държавно посещение в Китай

Президентът на Русия Владимир Путин дойде на държавна аудиенция в Пекин по покана на ръководителя на Китайската национална република Си Дзинпин, предават информационните организации.

В китайската столица съветския водач го чака кондензиран работен график. Както по-рано оповестиха от Кремъл, ще се състоят договаряния сред Путин и Си, в хода на които би трябвало да бъде прегледан целия комплекс от въпроси по руско-китайското всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение, в това число реализацията на огромни взаимни планове в областта на енергетиката, превоза и взаимни промишлени интервенции, осведоми Фокус.

Няма да останат настрана и най-острите тематики от интернационалния дневен ред, в това число обстановката на Корейския полуостров и ситуацията към Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по иранската нуклеарна стратегия. Особено внимание ще бъде отделено на въпросите по взаимоотношението сред Русия и Китай в границите на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество), БРИКС, формата РИК (Русия, Индия и Китай) и Г-20.

В програмата е планувана и среща с премиера на Държавния съвет на Китай Ли Къцян. В края на държавната аудиенция се възнамерява да се подпишат пакет от документи, в това число обхващащи съдействието в региона на търговията, енергетиката, космоса, отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и така нататък След формалната част на договарянията Путин и Си възнамеряват да създадат малко странствуване до град Тянцзин на високоскоростна железница, където ще следят хокейния мач сред юношески клубни тимове от Русия и Китай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР