Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Австрия Още по

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Австрия Още по
Коментари Харесай

Руската петролна индустрия става все по-независима от западните капитали

Президентът на Русия Владимир Путин идва в Австрия

Още по тематиката
Меркел и Путин си " сверяват часовниците " за " Северен поток 2 ", Украйна и Сирия

По време на диалозите сред двамата водачи не са били реализирани съответни съглашения
19 авг 2018
Търговията притегля най-вече директни вложения към юни

Общо сумата на непознатите инвестиции в България доближава 246 млн. евро през първото полугодие
19 авг 2018
Туитът на раздора сред Канада и Саудитска Арабия

Рияд заема по-твърда позиция против " вмешателството " във вътрешните му работи, обнадежден от поддръжката на Тръмп
17 авг 2018
Финансовата стихия на Турция

Турция е пред финансов колапс. Сривът на лирата до рекордно дъно разсъни страхове, че това може да е предвестител на нова рецесия на разрастващите се пазари
17 авг 2018 Намеренията на Съединени американски щати за още по-строги наказания против Русия биха имали минимално отражение върху петролната промишленост в страната, написа Reuters в собствен разбор.

Нуждата от западно финансиране и задгранични партньорства за създаването на петролни планове в Русия е намаляла доста, като страната изпитва все по-малка потребност от импорт на нови технологии и съумява да финансира петролните си планове сама. Западните наказания, наложени през 2014 година след анексирането на Крим от Русия, съществено затрудниха държавните петролни компании като Rosneft в търсенето им на задгранично финансиране или в потреблението на западни технологии за създаването на шистови, офшорни и арктически залежи. И въпреки тези ограничения да забавиха редица предизвикателни петролни планове, те не съумяха да спрат развиването на съветската промишленост, чието произвеждане доближи рекордните 11.2 млн. барела на ден през юли, като упованията са да продължи да се повишава.

Санкциите

От 2014 година съветската петролна промишленост дейно замрази заемите си от западни институции, като вместо това стартира да разчита на реинвестиране на личните си облаги и на заеми от държавни банки, като в това време усили и вложенията в нови технологии, с цел да замести услугите, предоставяни от западни компании.

Според анализаторите възходящата самостоятелност на съветската петролна промишленост стои в основата на релативно непрекъснатата оценка на петролните компании в страната, откакто от американската администрация показаха нови наказания против страната заради намесата ѝ в президентските избори в Съединени американски щати и дейностите ѝ в Сирия и Украйна.

Потенциалните новите наказания включват ограничавания върху интервенциите на съветските държавни банки, ограничавания върху държавния дълг на Русия, както и ограничения против западно присъединяване в съветски петролни и газови планове. Въпреки че рублата е паднала с повече от 10% и акциите на съветските банки са поевтинели с 20% от въвеждането на законодателството, акциите на съветските петролни компании са се повишили с 2%, затвърждавайки 27% растеж от началото на 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР