Президентът на Русия Владимир Путин прие днес президента на Венецуела

...
Президентът на Русия Владимир Путин прие днес президента на Венецуела
Коментари Харесай

Путин прие Мадуро в знак на подкрепа за неговата „законна власт“ във Венецуела

Президентът на Русия Владимир Путин одобри през днешния ден президента на Венецуела Николас Мадуро в израз на поддържа за него и на фона на засилващия се напън от Съединени американски щати върху латиноамериканската страна, предадоха Ройтерс и ДПА.

Путин удостовери, че поддържа Мадуро като " законната власт " във Венецуела и означи засилващото се двустранно военно съдействие. Той посочи също укрепващите стопански връзки и сподели, че през последните месеци комерсиалният продан сред Русия и Венецуела е повишен с 10 на 100. Путин даде обещание спомагателни доставки на медицински материали като част от оказваната филантропична помощ на Венецуела.
 Путин и Мадуро БГНЕС
Президентът на Русия насърчи госта си да договаря с венецуелската съпротива и му сподели, че би било " ирационално " да не го прави. По думите на Путин всеки отвод от разговор ще бъде " несъизмерим и нездравословен за страната и опасност за благосъстоянието на популацията " ". " Разбира се ние поддържаме разговора, който вие и вашето държавно управление водите с опозиционните сили ", сподели Путин на Мадуро.

Венецуелецът отговори, че дружно с Русия Венецуела ще е в положение " да преодолее всевъзможни компликации ". Той уточни като образец актуалните договаряния с Русия за хранителна и здравна помощ.-->

Миналата седмица някои венецуелски опозиционни партии се съгласиха да стартират разговор с режима. Но по-голямата част от опозицията, ръководена от Хуан Гуайдо, отхвърли да договаря.
 Путин и Мадуро БГНЕС
Според съветската организация Интерфакс, която цитира неназовани източници, във венецуелската столица Каракас е пристигнала група съветски военни експерти.

Не е ясно какъв брой на брой са съветските пратеници, само че съгласно единия източник те ще работят по поддръжката и обслужването на доставената от Русия военна техника. В друго известие на Интерфакс се споделя, че тази година Русия ще достави на Венецуела близо 600 хиляди тона зърно, над два пъти повече от доставените 254 хиляди тона през 2018 година, съобщи Ройтерс.

ТАСС показва, че това е шестото посещаване на Николас Мадуро в Русия от 2013 година, когато той стана президент на Венецуела след гибелта на Уго Чавес.
 Путин и Мадуро БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР