Президентът на Русия Владимир Путин прие днес поканата на председателя

...
Президентът на Русия Владимир Путин прие днес поканата на председателя
Коментари Харесай

Владимир Путин прие поканата на Мигел Диас-Канел да посети Куба

Президентът на Русия Владимир Путин одобри през днешния ден поканата на ръководителя на Държавния съвет на Куба Мигел Диас-Канел да посети карибската островна страна, съобщи ТАСС.

На срещата в държавната резиденция "Ново Огарьово " край Москва кубинският президент съобщи на Путин "много топли поздрави от Раул Кастро ". Диас-Канел благодари за поканата да взе участие в тържествата следващата година в съветската столица "по мотив 75-годишнината от Победата над фашизма " и удостовери, че ще участва на тях.

Путин сподели, че Русия постоянно се е отнасяла със благосклонност към "независимата позиция на Куба и нейната суверенна политика ". Той означи, че през 2018 година двустранният стокообмен е повишен с една трета и похвали Куба, че като цяло се оправя с решаването на икономическите и обществените въпроси, макар "условията, в които се намира ".

Куба е проучила предложенията на Русия за взаимни планове и е подготвена да пристъпи към детайлното им разискване, сподели Мигел Диас-Канел на срещата си с съветския министър председател Дмитрий Медведев. По думите на кубинския водач задачата на актуалното му посещаване в Русия е обвързвана с новите хрумвания и насоки за взаимна работа, изложени от Медведев по време на визитата му по-рано този месец в Куба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР