Президентът на Русия Владимир Путин предупреди властите в Киев, че

...
Президентът на Русия Владимир Путин предупреди властите в Киев, че
Коментари Харесай

Путин: Ако продължи да се бори, Украйна може да загуби държавността си

Президентът на Русия Владимир Путин предизвести управляващите в Киев, че в случай че не престават да се съпротивляват против военната инвазия, "рискуват бъдещето на украинската държавност ".
"Настоящото управление би трябвало да разбере, че в случай че продължа да прави това, което прави, рискува бъдещето на украинската държавност ", разгласи той по време на диалог със стюардеси от "Аерофлот " по случай Международния ден на дамата на 8 март. "Ако това се случи, те ще би трябвало да бъдат винени за това ".

Руският държавен глава акцентира, че наложените наказания от Запада съвсем се равняват на "обявяване на война ". Той предизвести, че налагането на зона, неразрешена за полети, "ще донесе пагубни резултати освен за Европа, само че и за целия свят ".

"Чуваме апели за налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна ", сподели той. "Невъзможно е да се направи това от украинска територия — може да се направи единствено от територията на други страни. Но всяко придвижване в тази посока ще се преглежда от нас като присъединяване във въоръжен спор на страната, което ще сътвори закани за нашите военнослужещи. "

Той повтори предходните си изказвания за нуждата да се отбрани рускоезичното население в източната част на Украйна против националисти и да се предотврати присъединението на Украйна към НАТО.

Путин акцентира, че е подготвен да договаря с украинците.

"Нашите оферти са на масата с групата на договарящите от Киев ", сподели той. "Надяваме се, че ще отговорят позитивно на това. "

До този миг обаче Москва не отстъпва от главната си задача да "денацифицира " и демилитаризира Украйна, което напълно обяснимо не се възприема позитивно от украинската делегация.

Руският държавен глава показа, че страната му не планува въвеждането на военно състояние.
"Военното състояние се вкарва при положение на експанзия, по-специално в региони, в които се водят сражения. Ние нямаме такава обстановка и се надявам, че няма и да имаме ", съобщи Путин.

Според него единствено професионалните военни и офицери вземат участие в съветските военни интервенции в Украйна и Кремъл не планува да прати там и резервисти и мобилизирани.

В Русия се появиха клюки, че може да има готовност на мъжете и въвеждане на военно състояние.

"Има опити за дестабилизиране на обществото ", посочи по тях адрес президентът.

Той изрази цялостна убеденост в способността на своите военни да съумеят в задачата си.

"Нашата войска ще реши всички задания — не се колебая нито за секунда ", сподели Путин. "Това се удостоверява от метода, по който протича интервенцията. Всичко върви по проект, както го е възнамерявал Генералният щаб ".

ClubZ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР