Президентът на Русия Владимир Путин предприе бърза обиколка на новите

...
Президентът на Русия Владимир Путин предприе бърза обиколка на новите
Коментари Харесай

Путин обиколи Близкия Изток в демонстрация на нарасналото руско влияние в региона и по света

Президентът на Русия Владимир Путин предприе бърза обиколка на новите си съдружници в Близкия Изток в понеделник, демонстрирайки разширението на съветското въздействие в района и продължаващото смаляване на ролята на Съединени американски щати.
Путин спря за къси визити в Сирия и Египет, срещайки се за малко с водачите на тези страни и в края на деня дойде в турската столица Анкара, с цел да беседва с турския си сътрудник Реджеп Таийп Ердоган.
Неговата обиколка бе осъществена в миг, в който гневът против Съединени американски щати е извънредно мощен, с помощта на решението на американската администрация да признае едностранно Ерусалим, третият по религиозно значение град за мюсюлманите, след Мека и Медина, за столица на Израел. Този ход способства за спомагателната изолираност на Съединени американски щати и Израел и разочарова американските съдружници в Европа и арабския свят, като в същото време даде спомагателни доказателства на арабите, че Съединените американски щати са откровени анти-мюсюлмани.
В понеделник, в Брюксел, да вземем за пример, министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху получи високомерен отвод на молбите си, Европейски Съюз да „ признае действителното състояние на нещата “ и да схване позицията на Тръмп.
Пътешествието на Путин извърши и някои домашни цели, показвайки ролята му на световен общественик в навечерието на акцията за идните президентски избори в Русия, когато той най-вероятно ще завоюва петия си мандат на поста, който най-вероятно ще е неговият финален.
На всяка спирка, той имаше някое достижение или другарство, с което да се похвали.
По време на късото си посещаване в съветската военновъздушна база Хмеймим в Сирия, където бе приветстван от президента на страната Башар Асад, Путин още веднъж съобщи, че съветската войска е изпълнила поставените цели за задачата си и ще бъде върната вкъщи, заричане, обещано за първи път през месец март 2016 година и нарушено неведнъж оттогава.
В Египет, Путин и президента Абдел Фатах ас Сиси разискаха няколко въпроса, отразяващи повишеното въздействие на Москва. По време на взаимната си конференция, двамата потвърдиха новините, че Русия и Египет са подхванали стъпки за обновяване на полетите между тях, откакто Кремъл прекрати въздушните известия с Кайро след свалянето на съветския пътнически аероплан над Синайския полуостров през 2015 година.
Освен това, те наподобява потвърдиха появилите се клюки за подписан контракт, съгласно който Русия ще построи първата атомна електроцентрала в Египет, на стойност 30 милиарда $. В края на месец ноември се появиха изказвания, че двете страни са пред сключване на съглашение за свободно потребление на египетското въздушно пространство и военните бази в Египет от съветските военновъздушни сили.
Визитата в Турция беше последната спирка на Путин за деня, с дневен ред, фокусиран върху договарянията за политическото разрешаване на сирийската рецесия и продажбата на актуалния Зенитно-ракетен комплекс(ЗРК) С-400 на Турция. В предишното, Русия отхвърляше да даде на Анкара такава техника, само че турският президент Реджеп Таийп Ердоган съобщи, по време на взаимната конференция в понеделник, че двете страни ще се срещнат още веднъж тази седмица, „ с цел да свършат нужната работа за реализацията на договорката за С-400 “.
Това е осмата персонална среща сред Путин и Ердоган за тази година, а напоследък те се срещат на всеки две седмици.
По всичко проличава, че Русия е съумяла да извлече оптималната полза от нежеланието и нерешителността на Съединени американски щати да се замесва в другите спорове в района на Близкия Изток, изключително в Сирия, както и неспособността да оправи връзките си с няколко страни, като да вземем за пример Египет, който изгони Съветските военни и политически специалисти при започване на 70-те, след дълги години на близко военно съдействие.
Независимо от това, че Путин е сигурен победил в президентските избори, които ще се проведат през март 2018 година, той желае рекордна изборна интензивност и рекордно равнище на поддръжка за него, съгласно някои изявления в съветските медии.
За да направи това, той би трябвало по едно и също време да генерира вдъхновение от не толкоз блестящата акция и да наподобява концентриран върху решаването на вътрешните проблеми на Русия, съгласно няколко разнообразни съветски политически анализатори, даже и да наподобява много по многолюден, когато приказва за външна политика, в сравнение с, когато разяснява подобряването на съветските пътища. Именно по тази причина той желае да ограничи ролята на Русия в Сирия преди началото на акцията за президентските избори при започване на февруари.
„ Хората не се интересуват доста от Сирия, тъй като тя е далечна земя, за която народа знае доста малко “, съобщи Константин декор Егерт, политически анализатор и водещ на коментарно предаване по самостоятелна съветска телевизия. Ако въобще руснаците се замислят за това, нормално те се чудят за какво Кремъл хвърля пари в район, от дълго време населяван от диваци, искащи да се избиват едни други.
В Сирия Путин повтори, че съветската войска е ликвидирала заплахата от радикалните ислямски екстремисти, което е било и задачата на изпращането й преди две години, макар че мнозина имат вяра, че задачата е била да се избави Асад, по това време последният съдружник на Русия в района.
„ За две години, Въоръжените сили на Русия, дружно със Сирийската арабска войска, разгромиха най-боеспособната група интернационалните терористи “, съобщи Путин, по време на речта си в съветската военновъздушна база Хмеймим, край Латакия. „ Във връзка с това, взех решение: Значителна част от съветския боен контингент в Сирия ще се върне вкъщи, в Русия “.
Както нормално, Путин си остави необятно поле за маневри, казвайки, че „ забележителна част “ от бойците ще се върне в Русия. Освен това той означи, че страната му ще резервира непрекъснато наличие в района, оставайки в непрекъснатите си бази – военноморската в Тартус и военновъздушната в Хмеймим, край Латакия.
Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков беше още по дълбокосмислен, заявявайки, че няма избран краен период за изтеглянето на съветските бойци. „ Ясно е единствено, че това не може да се случи за един ден “, изясни той.
Някои анализатори считат, че заявката на Путин за изтеглянето на част от съветските войски, може да се възприема като част от напъните за принуждаване на Асад да одобри съветския мироглед за политическо позволение на спора в Сирия, против който той сподели забележителна резистентност, макар тежката си взаимозависимост от съветската военна помощ.
Русия освен съумя да усили разнебитената войска на Асад, само че и е на път да отклони мирните договаряния със международните и районните сили от концепцията, че настоящия презиент на Сирия би трябвало да оваканти поста си, преди да бъде реализирана, каквато и да е сделка.
Но Москва не желае да поддържа постоянно отслабената сирийска страна със противоречива легитимност. Русия даде стотици военни жертви в боевете и изхарчи огромна сума за войната и поддръжката за Асад. Сега Путин е подготвен да разгласи, че е победител в спора, освен от военни съображения, само че и с цел да циментира водачеството си в интернационалните договаряния, на които гледа като на триумфално официализиране на завръщането на Русия на международната сцена, в ролята й на равностойна мощ на Съединени американски щати.
Преговарящите от страна на сирийската съпротива, участващи в диалозите в Женева, под шапката на Организация на обединените нации, приветстваха заповедта на Путин за евакуиране. „ Това ще ни помогне, това е добре, ние сме доста положително настроени “, съобщи Хинд Кабават, член на екипа за договарянията на опозицията.
Те показаха вяра, че Русия в този момент е подготвена да употребява всички лостове за въздействие над Асад, с които разполага, с цел да го принуди да одобри взаимни отстъпки, които биха дали подтик на договарянията в Женева. Други анализатори означиха, че в Женева не се е случило нищо значително, като съгласно тях, това важи и за бойните дейности в Сирия и затова заявката на Путин за евакуиране на съветските войски е обвързвано най-много с вътрешната политика на Русия, в сравнение с със Сирия.
Очакваше се, че в Турция Путин ще желае поддръжката на Анкара за сдържането на ислямистките милиции в северните сирийски провинции Идлиб и Алепо, както и че ще упорства Ердоган да признае Асад за законен водач на Сирия, съгласно мнението на Хакан Аксай, съветски анализатор, работещ за самостоятелния турски интернет портал Т24.
По време на взаимната конференция с Путин, Ердоган съобщи, че, откакто двамата са разискали обстановката в Сирия в понеделник, идната стъпка, която ще подхващат, е да проведат втора среща в съветския черноморски курорт Сочи. Освен това, турският водач дефинира околните връзки сред Русия и Турция като „ значими за стабилността в района “.
Турция продължава да желае свалянето на Асад, само че, както по-голямата част от опозицията, към този момент не упорства за отстраняването му като авансово изискване за мирни договаряния.
Същевременно, Анкара се опълчва изрично на наличието на сирийските кюрди на масата за договаряния, както съобщи Махир Юнал, представител на ръководещата в Турция „ Партия на справедливостта и развиването “, по време на диалога си с задгранични публицисти. Сирийските кюрди имат поддръжката на Съединените американски щати, само че Турция е непреклонна в убеждението си, че те са почитатели на поставената отвън закона в Турция „ Работническа партия на Кюрдистан “(ПКК) и са все по-загрижени, че оръжията, доставяни от Съединени американски щати, ще бъдат пренесени през границата в тяхната територия.
The New York Times


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Русия съумя да не повтори в Сирия афганистанските неточности Русия съумя да не повтори в Сирия афганистанските неточности  Дали в случай че Съединени американски щати реалокират посолството си в Йерусалим ще има значение? Дали в случай че Съединени американски щати реалокират посолството си в Йерусалим ще има значение?  Гърция и Турция - това толкоз нежно другарство Гърция и Турция - това толкоз нежно другарство  Нетаняху остана без вероятни ходове Нетаняху остана без вероятни ходове  Гражданите на Европейски Съюз - Гражданите на Европейски Съюз - " първо и второ качество " Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Конституционен съд ще се занимава с проблема " всички обича...
Съдиите в Конституционния съд позволиха през днешния ден делото по настояването на левицата против решението на Народното събрание от 4 октомври, с което управл...
Хиляди хора се трогнаха от историята на то... Банков обирджия беше арестуван година и пол... Радев: Не можем да се преструваме, че клим... Дневен хороскоп за 13 декември НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Китайският дипломат в Съединени американски щати заплаши Вашинг...
Изключително мощно и обезпокоително изявление направи китайският дипломат в Съединени американски щати Ли Кексин по време на заседание по отношение на връзките на китайс...
Ученици пробваха да ограбят и убият таксиме... Най-мащабният БГ сериал потегля през януари... Студенти блокираха кръстовището, на което... Този удар на Гришо е номер 1 за 2017 годин... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Саддам Хюсеин е хванат покрай родния...
Саддам Хусейн Абд ал-Маджид ал-Тикрити или единствено Саддам Хюсеин е иракски политик. Президент на страната от 1979 до 2003 година По религиоз...
Засега Съединени американски щати няма да се откаже от глобите... В българската войска има над 5000 незаети м... КЕВР ли носи " виновността " за повишаването на в... Велков: Системата за сигурност на европред...  www.expert.bg  Прогнозират доста закъснение на китайската стопанска система през 2018 година Прогнозират доста закъснение на китай...  Харчим най-вече в Европейски Съюз за връзки Харчим най-вече в Европейски Съюз за връзки  Над 60% от българите желаят да се строи АЕЦ Над 60% от българите желаят да се строи А...  Фейсбук пуска нови функционалности за празниците Фейсбук пуска нови функционалности за празницит...  www.iwoman.bg  Учител ограби гаража на Ромина Тасевска Учител ограби гаража на Ромина Тасевска  5-те най-чести аргументи за невярност 5-те най-чести аргументи за невярност  Късметчето ви за тази седмица съгласно зодията Късметчето ви за тази седмица съгласно зод...  Впечатляващ дъжд от падащи звезди тази нощ Впечатляващ дъжд от падащи звезди тази н...  http://www.sportlive.bg  Белчев, преди Лудогорец: Откакто повеждам ЦСКА, постоянно ги надиграваме Белчев, преди Лудогорец: Откакто повеждам ЦС...  Лаказет е реалист: Само знамение ще ни направи първенци Лаказет е реалист: Само знамение ще ни напра...  Ясен е реферът на приближаващото Ел Класико Ясен е реферът на приближаващото Ел Клас...  Неймар умира от досада в Лига 1, измисли си Неймар умира от досада в Лига 1, измисли... Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н Нови Най-четени Най-коментирани Путин обиколи Близкия Изток в проява на повишеното съветско влияни... 45 0 Захариева: Статутът на Йерусалим да се реши в договаряния сред Израел и... 33 0 Радев е получил отчета за контрабандните цигари в Турция... 87 0 Правителството в Молдова утвърди езикът в конституцията да се назовава ру... 100 0 България създава употребяващи опиати деца и не се бори с дилърит... 166 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР