Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се въведе данъчна

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се въведе данъчна
Коментари Харесай

Годишната реч на Путин - обещания след обещание за народа

Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се вкара " данъчна почивка " за съветски жители, които краткотрайно са останали без приходи. В годишната си тирада към Федералното заседание на Русия той съобщи, че страната би трябвало да помогне на хората да излязат от комплицираната житейска обстановка. По думите му за битката с бедността би трябвало да се сключат обществени контракти, от които да се възползват до 9 млн. души.
Вътрешна политика
Путин разгласи, че през 2019 година ще бъдат разкрити 90 хиляди места в детските ясли, а в идващите три години - 270 хиляди места.
Руският президент акцентира, че държавното управление и Централната банка на Русия би трябвало да разработят стратегия за поддръжка на самостоятелното жилищно строителство. По думите му фамилиите с три деца ще може да получат помощ от федералния бюджет за погасяването на ипотеките. Той предлага да се смъкват рестриктивните мерки в периодите за погасяването на ипотека на фамилиите с деца. Мерките припомнят на визията на унгарския министър председател Виктор Орбан особено що се отнася до демографската политика.
Президентът на Русия предлага от 1 януари 2020 година да се усилят заплащанията за първо и второ дете до две минимални заплати. По думите му до 2023-2024 година Русия ще възвърне естествения приръст на популацията.
" Хората би трябвало да усетят действителните промени към по-доброто ", съобщи Путин и добави, че още в този момент би трябвало да се стартира с измененията, с цел да се усъвършенства обстановката към по-добро.
Той даде обещание здравната помощ да стане налична за всички елементи на Русия до 2020 година.
Над 17 милиарда рубли ще бъдат отделени за строителство и реорганизация на читалищата в селските региони, а до 2020 година във всички съветски учебни заведения ще има обезпечен високоскоростен интернет, стана ясно от думите на Путин.
Външна политика
Путин призна, че Договорът за ракети със междинен и дребен обхват е стар. " Много страни не престават да развиват това въоръжение, а Русия и Съединени американски щати - не. Ние сами се ограничихме непринудено. " Президентът добави, че Съединени американски щати са употребявали измислени обвинявания към Русия за излизане от Договора
" Русия няма желание да разполага първа сходни ракети в Европа- Ако те фактически бъдат създадени и доставени в Европа, а Съединени американски щати имат такива планове, това рядко ще изостри обстановката в областта на интернационалната сигурност, ще сътвори сериозна заплаха за Русия, защото някои ракети може да стигнат до Москва за 10-12 минути. В подобен случай ние ще бъдем принудени, наблягам точно принудени да предприемем огледални и асиметрични дейности ", сподели още Владимир Путин.
Той изрази вяра, че Европейски Съюз ще предприеме действителни стъпки за възобновяване на естествени политически и стопански връзки с Русия. Държавният глава посочи, че Русия отделя огромно внимание на разкриването на капацитета на връзките с Китай и Индия.
Военна техника
Владимир Путин заяви, че работата над хиперзвуковата ракета " Циркон ", способна да развие скорост до девет пъти скоростта на светлината, върви по график и ще бъде приключена в период. Всички лазерни комплекси " Пересвет ", намиращи се в пробна употреба, ще застъпят бойно дежурство през декември 2019 година, добави още Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР