Президентът на Русия Владимир Путин поздрави тази вечер руските военни

...
Президентът на Русия Владимир Путин поздрави тази вечер руските военни
Коментари Харесай

Руската ”Главна дирекция на разузнаването” празнува 100 години

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави довечера съветските военни разузнавачи по случай професионалния им празник, похвали ги за смелостта и решителността.
Путин предложи да се възвърне остарялото название Главно разследващо ръководство (ГРУ) вместо настоящето ГУ на Генералния щаб на въоръжените сили, съобщи Българска телеграфна агенция. Президентът приказва на тържествено заседание в Театъра на съветската войска в Москва за 100-годишния празник на съветското военно разузнаване.

„ Поздравявам ви с професионалния празник - Деня на военния шпионин, и със стогодишнината на именитото ГРУ, в този момент Главно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили ", сподели Путин, който е някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), представен от ТАСС.

Държавният глава приказва пред ветерани и чиновници на службите на тържествено заседание в Театъра на съветската войска в Москва. „ Не е ясно къде изчезна думата „ разследващо “, би трябвало да се възвърне името Главно разследващо ръководство “, сподели президентът, приветстван от присъстващите в залата.

Путин акцентира, че разузнаването е основна част от военното дело и военната просвета, както е било постоянно през вековете.

Създадена от болшевиките през 1918 година и считана през руската ера за съперничеща на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) конструкция, Главната дирекция на разузнаването на Генералния щаб на въоръжените сили (ГРУ), преименувана на ГУ през 2010 година, се слави като най-мощната и най-смелата съветска разследваща организация, въпреки да е малко позната на необятната общност, показва Франс прес.

През последните месеци обаче всички приказват за ГРУ, изключително западните страни, които го упрекват, че е забъркано в хакерски атаки по целия свят. Лондон упрекна съветската военна разследваща работа, че през март е отровила в Англия някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.

В Съединени американски щати ГРУ беше упрекнато, че е в основата на хакерските набези през 2016 година против компютри на американската Демократическа партия, предшествали абсурда с съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Това бе изрично опровергано от Москва. По това следствие през юли бяха повдигнати обвинявания против 12 руснаци, за които беше оповестено, че са сътрудници на ГРУ.

Британските управляващи издадоха заповеди за арест на двама хипотетични сътрудници на ГРУ, обвинени, че на 4 март са направили нападението против Скрипал и щерка му Юлия в град Солсбъри. Тези обвинявания също бяха изрично отречени от Русия.

В изявлението си през днешния ден съветският президент се спря и на ролята на ГРУ по време на войната в Сирия и сподели, че то има огромен принос за триумфа на съветската акция там, съобщи Асошиейтед прес.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР