Президентът на Русия Владимир Путин последва примера на много свои

...
Президентът на Русия Владимир Путин последва примера на много свои
Коментари Харесай

Путин се потопи в ледените води за Богоявление

Президентът на Русия Владимир Путин последва образеца на доста свои сънародници, която тази нощ се окъпаха в ледените води на реки и езера, макар че студът, принуди управляващите в някои райони да анулират този бит, обичаен за православния празник Кръщение Господне или Богоявление, написа Блиц.

В обкръжението на свещеници и икони от локалния Нило-Столобенски манастир Путин се потопи, гол до кръста, в ледените води на езеро Селигер северозападно от Москва при -5 градуса по Целзий. Същото сториха и голям брой други поданици на страната, скачайки в заледени водоеми макар студовете, достигнали -40 градуса в далекоизточна Якутия, заяви министерството на изключителните обстановки, без да посочи броя на участниците в тези прояви. Местни медии прецизират, че не става дума за църковен обред, а за национален, на който Руската православна черква гледа благосклонно, в случай че хората се отнасят към него с страхопочитание и нямат здравни противопоказания.



Температурите край езеро Селигер, в чиито води се потопи президентът, тази нощ не спадаха под минус 6-7 градуса. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков посочи, че президентът извършва обреда от години. Кремъл обаче оповестява за пръв път, че Путин е взел участие в него. Православната традиция повелява на Богоявление човек да се потопи във водата три пъти – в името на Отца, Сина и Светия дух. Ритуалът символизира кръщението на Исус Христос в р. Йордан.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР