Президентът на Русия Владимир Путин подписа вчера закон „За руското

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа вчера закон „За руското
Коментари Харесай

Путин подписа закон за създаване на руско движение на децата и младежта

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през вчерашния ден закон „ За съветското придвижване на децата и младежите “, а документът е оповестен на формалния портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Предвижда се основаването на съветско придвижване на децата и младежите; дефинират се неговият юридически статут, главните правила и цели на активността му, структурата, се споделя в анотацията към закона, оповестена на уеб страницата на Съвета на федерацията.

Сред задачите на това придвижване ще е насърчаването на държавната политика в полза на децата и младежта, присъединяване във възпитанието на децата, професионалната им ориентировка, образуване на свободното време на децата, основаването на благоприятни условия за всестранното им развиване и себереализация, подготовка на децата и младежите за пълностоен живот в обществото, се споделя в съпътстващите документи.

Участници в придвижването могат да стават деца, навършили 6 години, а организацията по тяхното развъждане и отдих ще се реализира от пълнолетни наставници.

Като цяло законът е квалифициран, с цел да се подсигурява единна държавна политика за възпитанието на децата и младежите в просветителни организации, сдружения, придвижвания, общности и клубове, както и за „ създаване на непрекъсната траектория за развиването им въз основа на полезностите на съветското общество “, написа още в анотацията.

През април ученичката от 54 учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в Севастопол Диана Красовска предложи на Владимир Путин да сътвори детско придвижване, което да сплоти деца от цяла Русия. Тогава президентът сподели, че „ би трябвало да мисли по тази тематика “.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР