Президентът на Русия Владимир Путин подписа във вторник , с

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа във вторник , с
Коментари Харесай

Путин отмени данъчни споразумения с неприятелски държави, сред които България

Президентът на Русия Владимир Путин подписа във вторник, с който стопира споразуменията на страната с " вражески " страни, в това число с България, за отбягване на двойно данъчно облагане на приходи и имущество.

Дневник, че един от мотивите за решението на Кремъл е да включи Русия в черния лист от страни, които не сътрудничат по данъчни въпроси.

Според указа на Путин решението на Москва е признато " заради нуждата от незабавни ограничения " по отношение на враждебни дейности на някои страни. Той включва и преустановяване на съглашението с България, наречено, от 8 юни 1993 година

След началото на войната Русия дефинира като " вражески " общо 50 страни - всички страни от Европейския съюз, Англия, Канада, Япония, Швейцария, Северна Македония, Украйна и други. Това стана, откакто те постановиха или се причислиха към наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

Оттогава съветските компании и жители могат да връщат отговорностите си към кредитори от страните в листата единствено в рубли, а всички транзакции с компании от тези страни са одобрявани от специфична комисия за надзор на задграничните вложения.

Санкциите, които Западът наложи против Русия, включват изключване на съветски банки от световна система за, възбрана за търговия с водещи съветски компании, възбрана за внасяне на еврови банкноти в Русия, блокиране на имуществото на съветски олигарси и политици на Запад.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР