Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който повиши

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който повиши
Коментари Харесай

Путин си вдигна заплатата за рождения ден, в мрежата го осмяха

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет, с който увеличи своята заплата, както и тези на премиера Дмитрий Медведев и министъра на защитата Сергей Шойгу.

Смятано то 1 октомври възнаграждението им се усилва с 4.3 %, заяви организация " Новости ". Със същия декрет са увеличени и заплатите на вътрешния министър, шефа на спецслужбите, шефа на външното разузнаване и други служители.

В навечерието на рождения си ден Путин, в компанията на Шойгу, отиде за гъби и шишарки в сибирската тайга край река Енисей, с което провокира насмешливи мнения в мрежата.

" Нашият ботоксов фюрер отиде на лов ", " Моля, не се връщай от почивката ", " Обред за отбрана от шамана са правили ", гласят част от мненията, последният от които - с намек за шамана, който потегли пеш към Москва, с цел да изгони Путин, само че беше задържан.

Междувременно разходката му в тайгата, която беше необятно отразена от съветските медии, откакто Кремъл популяризира публични фотоси, беше коментирана и от политолози пред Би Би Си.

" Ако си спомните 1999-2000 година, когато Путин таман беше станал министър председател, по-късно президент, той контрастираше с Елцин. Елцин беше към този момент остарял, слаб, неизвестен, а тук (при Путин - б.р.) - противоположното. Този облик би трябвало да се поддържа, да се дават спомагателни причини. За тези, които в никакъв случай няма да гласоподават за президента, несъмнено това е смешно. За тези, които ще гласоподават, е напълно обикновено. " - счита Алексей Макаркин, вицепрезидент на съветския Център за политически технологии.

" Електоратът на президента старее, пораства делът на пенсионерите, които непрекъснато си спомнят 90-те, какво е било със здравето на Елцин и на тях непрекъснато им показват, че Путин не е Елцин. (...) А и това потомство обича да върви за гъби. За тях това е и проява на правоспособност. Президентът е като нас, аз вървях за гъби, и той върви, значи дано да ръководи. " - показва политологът, като отбелязва, че посланието на акцията с тайгата е обърнато към психическите особености на аудиторията.

" Тези, които гледат на това с подигравка, няма да гласоподават за президента. " - обобщава Макаркин.

" Какъв сигнал може да бъде една гъба? Това е трафаретно държание. Ясно е, че Путин е впримчен в нужда, която съществува единствено в главата му - да ни показва отминалата си младост. Това е човешка уязвимост, която има невротичен темперамент. " - разяснява Глеб Павловски, президент на Фонда за ефикасна политика.

" Залага се на имиджовото позициониране, това е напълно разбираемо и естествено. Няма стопански триумфи, какво да се покаже? Залага се на мачовщина, на Бруталност, на здравословно положение, на непосредственост с националните забавление като бране на гъби и горски плодове. Целевата публика са остарели дами и дами на междинна възраст, със приблизително обучение, от дребни градове. " - изяснява политологът Константин Калачев.

" Но се багра, че този инструмент към този момент не работи добре. Даже полет в космоса не би трансформирал изключително нещата. " - добавя той.

" По всичко проличава, че в Кремъл са решили да " приземят " президента, като го демонстрират да прави нещо толкоз просто и разбираемо като брането на гъби. Това ще има резултат единствено върху провинциалните домакини. Там е работата, че претенциите на по-високата публика по принцип имат политически темперамент. (...) Хората желаят президентът да подели властта, умориха се от авторитаризма. С гъби няма по какъв начин да се отговори на такова очакване. " - акцентира политологът Абас Галямов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР