Президентът на Русия Владимир Путин подчерта, че е наясно с

...
Президентът на Русия Владимир Путин подчерта, че е наясно с
Коментари Харесай

Путин знае, че искаме в Украйна да продължи транзитът на газ, обяви Меркел със Зеленски

Президентът на Русия Владимир Путин акцентира, че е наясно с настояването на Германия, че Украйна би трябвало да продължи да транспортира газ за Европа след откриването на " Северен поток 2 ". Това разгласи в Берлин немският канцлер Ангела Меркел след диалози с украинския президент Владимир Зеленски, съобщи " Ройтерс ".
 Снимка 429765
Източник:

" Многократно заявих пред съветския президент, че за мен въпросът Украйна да бъде директна страна на газ е значим , тъй че е доста, доста значимо и президентът Путин постоянно е подчертавал пред мен, че схваща това ", сподели тя на конференцията.
 Меркел трепери на гала със Зеленски в Берлин Обновена
Меркел трепери на гала със Зеленски в Берлин

Германия и Украйна не разискват усилване на глобите против Русия

Меркел повтори, че глобите против Русия няма да бъдат анулирани , до момента в който суверенитетът на Украйна не бъде възобновен.

Канцлерът означи, че са разискали Минските съглашения със Зеленски и добави: " Докато не бъде реализиран прогрес на този фронт, глобите няма да бъдат анулирани и глобите във връзка с Крим могат да бъдат анулирани единствено в случай че Крим се върне на Украйна ".

Ангела Меркел разяснява и други тематики.
 Снимка 429761
Източник:

Германия прави всичко допустимо за понижаване на напрежението с Иран по кротичък метод , сподели канцлерът, само че добави, че Ислямската република би трябвало да продължи да съблюдава нуклеарното съглашение от 2015 година

Натискаме Иран да продължи да съблюдава нуклеарното съглашение , в случай че това не се направи, ще има последствия, предизвести тя.

Меркел разяснява и решението на евросъда. По-рано през днешния ден Съдът на Европейския съюз постанови , че тол таксите, събирани по автомагистралите в Германия, са противозаконни, тъй като незаслужено глобяват водачите от други страни членки на Европейски Съюз.

Канцлерът разгласи, че транспортният министър Андреас Шойер ще реши по какъв начин да се действа след решението на съда. Шойер съобщи, че е образуван специфичен екип със задача за намиране на различни решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР