Президентът на Русия Владимир Путин отправи вчера остри критики към

...
Президентът на Русия Владимир Путин отправи вчера остри критики към
Коментари Харесай

Путин отправи остри критики към правозащитната организация Мемориал

Президентът на Русия Владимир Путин насочи през вчерашния ден остри рецензии към работата на " Мемориал ", най-известната правозащитна организация в страната, съобщи ДПА.

Той сподели, че " Мемориал " поддържа терористи и екстремисти и че в нейните описи на жертвите на политическите репресии през руската епоха има хора, забъркани в убийства. Без да привежда доказателства той сподели, че " Мемориал " счита за репресирани колаборанти на немските нацисти през войната.

Изявлението на Путин по време на среща с доближени на Кремъл бе излъчено по държавната телевизия.

Създадената преди повече от 30 години организация " Мемориал " разследваше закононарушенията против човечеството на руските секрети служби и от дълго време е бодил в очите на съветските силови организации. Наскоро Главната прокуратура на Русия внеса иск за разпускането на " Мемориал ", която в този момент се занимава със отбраната на човешките права, по обвиняване, че нарушава закона за задграничните сътрудници.

Правителствата на Германия и доста други страни декларират, че политическото гонене на " Мемориал " е следващата стъпка в потискането на инакомислието в Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР