Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че терористичната групировка ДАЕШ

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че терористичната групировка ДАЕШ
Коментари Харесай

Путин обяви: ДАЕШ държат стотици заложници в Сирия, включително от САЩ и Европа

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са хванали няколко американски жители южно от река Ефрат в Сирия, оповестява " Ройтерс ", представена от news.bg.

Путин добави, че терористите от ДАЕШ са заловили близо 700 заложници в част от Сирия, следена от подкрепяните от Съединени американски щати сили, като са издали ултиматум, обещавайки да екзекутират 10 души всеки ден.

Говорейки в съветския черноморски курорт Сочи, Путин съобщи, че измежду заложниците са няколко американски и европейски жители, добавяйки, че ДАЕШ уголемява контрола си на територия, следена от Съединени американски щати и подкрепяни от Съединени американски щати сили.

Путин не е прецизирал какви са настояванията на терористите.

Най-висшият американски боен ген. Джоузеф Дънфорд съобщи във вторник, че е реализиран дребен прогрес в оправянето с главните условия, които доведоха до възхода на въоръжените ислямистки екстремисти, даже откакто бяха реализирани военни триумфи против групировки като ДАЕШ в Ирак и Сирия.

Подкрепяните от Съединени американски щати сили и иракските милиции освободиха съвсем цялата територия, която ДАЕШ в миналото контролираше в Ирак и Сирия.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР