Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че безработицата в страната

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че безработицата в страната
Коментари Харесай

Путин обяви най-ниската безработица в историята на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че безработицата в страната възлиза на 4,6 % от стопански дейното население, което е най-ниският % в съветската история.
Това разгласи той по време на капиталовия конгрес " Русия зове! " в Москва, оповестяват съветските медии.
" Що се отнася до пазара на труда, безработицата понижава. Средно за интервала сред януари и септември тя възлиза на 4,6 % от стопански дейното население.
Това е най-ниската - желая да подчертая това - най-ниската стойност в актуалната история на Русия ", разяснява съветският държавен глава.
Путин обаче изтъкнал, че заплатите на съветските жители порастват, само че действителните приходи стоят на едно място, като настоя това състояние да се промени.
Както отбелязал президентът, един от основните индикатори за икономическото развиване са действителните приходи на популацията.
" Известно е, че през днешния ден заплатите в Русия нарастват както в номинално, по този начин и в действително изражение, само че в това време разполагаемите приходи на жителите на процедура стоят на едно място.
Несъмнено тази обстановка би трябвало да бъде изменена. Това е най-важната област в работата на държавното управление. И резултатите в това отношение към момента са доста скромни ", подчертал Путин.
По-рано министърът на икономическото развиване Максим Орешкин съобщи, че действителните разполагаеми приходи на жителите през втората половина на годината ще набъбнат с 1% годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР