Президентът на Русия Владимир Путин обеща днес отпускане на финансови

...
Президентът на Русия Владимир Путин обеща днес отпускане на финансови
Коментари Харесай

Путин обеща месечни добавки за медиците и средства за предприятията в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин даде обещание през днешния ден разпределяне на финансови добавки за здравните служащи " на първа линия " в изискванията на епидемията от ковид, като в същото време предложи нови ограничения за поддръжка на предприятията, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.
По време на видеоконферентно заседание с губернаторите на съветските райони Путин предложи да се изплатят месечни добавки от по 80 000 рубли (около 973 евро) на лекарите, по 50 000 рубли (608 евро) на междинния медицински личен състав - медицински сестри и екипи в незабавните отделения, и по 25 000 рубли (304 евро) на останалия младши медицински личен състав, който " рискува здравето си всяка минута ".

Добавки ще има и за медицинските експерти в незабавна помощ, които обслужват инфектирани с ковид, посочи съветският президент. Те ще получават по 50 000 рубли месечно, а фелдшерите, медицинските сестри и водачите на коли за спешна помощ - по 25 000 рубли.

Според статистиката доктор в Русия печели приблизително 80 000 рубли месечно, здравна сестра - 30 000 рубли, а работещ в Бърза помощ - 50 000 рубли, само че има огромни диспропорции сред обособените райони.

Сега " за пръв път от десетки години " Русия си дава сметка доколко ролята на лекарите е " решаваща ", акцентира Путин.

Руският президент предложи и повишение на застраховките за медиците, които лекуват инфектирани с ковид, аналогични на тези на военните, съобщи ТАСС.

За задачата от федералния бюджет ще бъдат отпуснати над 10 милиарда рубли, които ще бъдат разпределени по райони.

На съвещанието, излъчено по малкия екран, съветският президент разгласи също разпределяне на средства на районите за слагане на спомагателни кревати и закупуване на медицински материали, по-специално инсталация за обдишване.

Путин изиска от губернаторите да не преустановяват излишно действието на локалната стопанска система, в миг, когато преобладаващата част от районите в голямата страна са взели ограничаващи ограничения.

" Икономиката не може да бъде спряна. Трябва да осъзнаем до какви вреди, до какви разрушителни последствия може да докара това ", акцентира съветският президент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР