Президентът на Русия Владимир Путин не изключва възможността страни от

...
Президентът на Русия Владимир Путин не изключва възможността страни от
Коментари Харесай

Путин прогнозира излизане на източноевропейски страни от ЕС

Президентът на Русия Владимир Путин не изключва опцията страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от Евросъюза, съобщи ТАСС.

По време на днешното пленарно съвещание на капиталовия конгрес " Русия зове! " Путин напомни, че несъгласията вътре в Европейски Съюз са се породили поради особеностите на разпределението на налозите, при който забележителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отива в поддръжка на тези, които до момента не са достигнали несъмнено ниво на икономическо развиване и става дума за десетки милиарди евро.

Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще доближат такова ниво на икономическо развиване, при което те ще престанат да получават грантове и разнообразни типове поддръжка от европейския бюджет, а ще би трябвало да заплащат по този начин, както прави Англия. И не съм уверен, че няма да им пристигна на разум, както стана със самата Англия, да излязат от Европейски Съюз, съобщи съветският водач.

Путин също по този начин дефинира така наречен съветска опасност като небивалица на тези, които желаят да натрупат капитал от този мит, от ролята си на авангард в битката с Русия, да получават някакви бонуси и преференции, и това е явно за всички, за водачите на водещите европейски страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пой подсети, че преди Съединени американски щати са казвали на страните в Европа, че ги пазят от руската опасност и те би трябвало да заплащат за това.

" Днес това към този момент не работи. Въпреки всички проблеми с Украйна, със спекулациите към Крим и Донбас, всички прелестно схващат, че Русия не се кани да атакува никого ", акцентира Путин.

Той изрази мнение, че резултатите от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики са се оказали по-лоши и от най-песимистичните упования. " Резултатите от неефективната икономическа политика в Съюз на съветските социалистически републики се отразиха и върху политическата сфера. Наистина, резултатите от разпадането се оказаха доста по-лоши от това, което хората си мислеха и което не можеха да подозират и в най-лошите си упования ", сподели съветският президент.

Говорейки за съдействието със Съединени американски щати, Путин означи,че има доста съвпадащи позиции за взаимна работа " Ние сме подготвени да работим дружно в такава степен, в каквато са подготвени за същото и нашите американски сътрудници ", уточни съветският президент. Той изрази вяра, че вътрешнополитическите фактори в Съединени американски щати, които до момента въздействат отрицателно на двустранните връзки, все в миналото ще престанат да работят.

Спирайки се на тематиката за Украйна, съветският президент изрази мнение, че новият му украински сътрудник Володимир Зеленски откровено желае да усъвършенства обстановката в региона на спора със сепаратистите в източната част на страната.

Запитан какви са персоналните му връзки със Зеленски, Путин отговори сбито: " Никакви! Не съм го виждал в никакъв случай. Разговаряхме по телефона. Струва ми се, че той е приветлив и откровен човек и желае да промени ситуацията към по-добро, в това число и в Донбас. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР