Президентът на Русия Владимир Путин не е убеден, че може

...
Президентът на Русия Владимир Путин не е убеден, че може
Коментари Харесай

ISW: Путин вече не е уверен в лоялността на руския елит

Президентът на Русия Владимир Путин не е уверен, че може да сплоти към себе си съветския хайлайф след показаната от Кремъл некадърност да реагира оперативно на метежа на армията " Вагнер ". Такава позиция показват специалисти в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от Униан.

Посочва се, че съгласно източници от силовите структури на Украйна и Европейски Съюз, Путин не е издавал заповеди за деяние през по-голямата част от деня ня метежа. Същевременно той е бил предизвестен за идния протест от съветските спецслужби най-малко 2-3 дни по-рано.

Експертите допълват, че въпреки в Русия да са били засилени ограниченията за сигурност в точки от стратегическо значение, в това число Кремъл, не са били подхванати никакви други дейности.

Според анализаторите, неналичието на реакция от страна на Кремъл и на Путин демонстрира, че съветският уред не е бил подготвен да реагира на непосредствено предизвикателство, по тази причина не е съумял бързо да потуши протеста.

В Кремъл евентуално схващат, че парализата на властовите структури " е разкрила избрана степен на неустойчивост на режима и наподобява консолидира съветския уред за вътрешна сигурност в съветската армия ", с цел да се приготви за бъдещи вътрешни закани.

Освен това Путин не е уверен в способността си да сплоти към себе си " съветския хайлайф ", което демонстрира до каква степен Кремъл е разграничен на вътрешни фракции.

Източници от НАТО показват, че високопоставени съветски политици в Москва са били подготвени да се обединят към Евгений Пригожин при триумф на въстанието му. Сега Кремъл се пробва да разпознава тези представители на елита. Освен това Москва преглежда решението на управляващите в районите да не стопират похода на „ Вагнер “ като симптом за непочтеност.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР