Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за временно

...
Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за временно
Коментари Харесай

Анексираните украински райони с нови губернатори

Президентът на Русия Владимир Путин назначи Денис Пушилин за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Донецката национална република, която на 30 септември влезе в състава на Руската федерация.
Прочетете още
Пушилин стана един от водачите на протестното придвижване на рускоезичното население в Донецка област през 2014 година Участвал е в провъзгласяването на 7 април 2014 година на Донецката национална република. През 2018 година печели изборите за началник на самообявилата се република. Участва и в подписването на контракта за влизане на ДНР в състава на Руската федерация.

За краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Луганската национална република (ЛНР) е назначен Леонид Пасечник. През 2014 година той минава на страната на образуваното в Луганска област национално опълчение, а през 2018 година печели изборите за началник на самообявилата се република.

За губернатор на Запорожка област е назначен Евгений Балицки, а на Херсонска област - Владимир Салдо.

Указите за назначението на краткотрайно изпълняващите длъжността ръководители са оповестени на формалния уебсайт на президентската администрация, заяви ТАСС. Съгласно контракта за влизане на четирите области в състава на Руската федерация, краткотрайните ръководители ще извършват своите функционалности до провеждането на избори за тези длъжности в сходство с съветското законодателство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР