Президентът на Русия Владимир Путин, нареди на Сергей Шойгу и

...
Президентът на Русия Владимир Путин, нареди на Сергей Шойгу и
Коментари Харесай

Какво означава заповедта на Владимир Путин да бъдат активирани силите за ядрено сдържане?

Президентът на Русия Владимир Путин, подреди на Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов да трансферират силите за нуклеарно въздържане в “специален режим “ на бойно дежурство заради закани от западни сили.

Възникват въпроси: Какво значи такава заповед? Защо се дава тъкмо в този момент?

Военният наблюдаващ от „ Комсомолска Правда “ Виктор Баранец потърси за отговор човек служил в Ракетните стратегически войски и Генералния щаб.Това е докторът на военнотехническите науки генерал-майор Борис Соловьов, написа " Новото знание ".

Ето и неговия коментар:

“Това значи най-висока степен на бойна подготвеност. Следва единствено „ цялостна бойна подготвеност “, когато „ аленият бутон “ може да бъде задействан когато и да е.
свързани новини13299на 27.02.2022
Впрочем има трима виновни за активацията. Президентът, Министъра на защитата и Началника на Генералния щаб. Такава система дава опция на Русия да се застрахова против всевъзможни неточности при потреблението на нуклеарни оръжия.

Между другото, всеки би трябвало да знае, че президентът на Русия преди две години утвърди със собствен декрет “Основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане “.

Москва може да употребява нуклеарни оръжия в отговор на офанзива против нея или нейните съдружници, употребяващи нуклеарни оръжия или други оръжия за всеобщо заличаване, или при положение на експанзия с стандартни оръжия, в случай че „ самото битие на страната е застрашено “.

Няма да е неприятно да напомним за това още един път на Байдън и съдружниците на Съединени американски щати в НАТО. Всъщност заповедта на Путин също е увещание.

Ще се опитам да обясня допустимо най-просто. За елементарния човек тези два сходни термина могат да провокират комплициране. Въпреки че има разлика. Стратегическите нуклеарни сили е систематизирано име за нашите войски, чието главно оръжие е нуклеарно.

Компонентите са три – Ракетните стратегически сили, Военноморски сили и стратегическата авиация. Понякога те се назовават ​​ “ядрена триада “. Но стратегическите сили за въздържане са предопределени да победят съперниците на Русия с потреблението на разнообразни типове оръжия, в това число нуклеарни. Подчертавам – разнообразни типове оръжия, освен нуклеарни. Ето къде се крие разликата “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР