Президентът на Русия Владимир Путин на 1 декември (събота) в

...
Президентът на Русия Владимир Путин на 1 декември (събота) в
Коментари Харесай

Срещата между Тръмп и Путин на Г-20 - какво да очаква светът?

Президентът на Русия Владимир Путин на 1 декември (събота) в Буенос Айрес ще се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с който ще обсъдят въпроси от двустранните връзки, разоръжаването, обезпечаването на непоклатимост по света и районна проблематика, в това число случая в Керченския проток. Това заяви пред публицисти помощникът на съветския държавен глава Юрий Ушаков, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
„ На 1 декември ще стартираме този ден със закуска с Меркел (германският канцлер Ангела Меркел - бел. ред.), по-късно от двустранните срещи – диалог с Тръмп “, съобщи Ушаков. „ Засега мога да потвърдя, че страните са се разбрали за мястото и времето на провеждането на такава среща “, акцентира представителят на Кремъл. Той означи, че без значение от другите сигнали, идващи от Вашингтон, „ довечера е значима в идентична степен и за двете страни “. „ Тя естествено е значима и от позиция на по-нататъшното развиване на обстановката в света, като цяло “, акцентира помощникът на съветския президент.
Ушаков описа, че идната намира се е подготвяла „ с потреблението на нормалните канали за връзка сред двете администрации “. „ Затова, в случай че пораждат каквито и да е спомагателни съображения в дадения подтекст, то изхождаме от това, че тези съображения могат да бъдат доведени до нас посредством упоменатите канали, а не посредством медиите “, съобщи представителят на Кремъл във връзка изявлението на Тръмп пред американските средства за всеобща информация, в което той загатна, че случаят в Керченския проток може да стане причина за анулация на срещата в Буенос Айрес.

За формата на идните диалози, Ушаков заяви, че се планува диалог във формат на четири очи, а по-късно към разговора би трябвало да се включат основни членове на двете делегации. „ Характерът на беседата, нейното наличие, дълготрайност и компактност зависят от водачите. Те ще изберат главните тематики, които ще се разискват. Що се касае до нашата страна, то ние изхождаме от това, че диалогът в Буенос Айрес ще бъде продължение на този в Хелзинки “, съобщи помощникът на съветския президент.

Той разясни, че измежду най-вероятните тематики, които ще се разискват, може да се отделят три групи въпроси: „ Първо, това естествено са въпроси за застраховане на стратегическата непоклатимост, разоръжаването “, сподели Ушаков, като акцентира, че този аспект е изключително значим предвид на желанието на Съединени американски щати да излязат от Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО). По неговите думи, „ е доста значимо да не се допусне разбалансиране на системата на интернационална сигурност и да не се позволява неконтролируема и безсмислена конкуренция във въоръжаването “.
Представителят на Кремъл посочи, че на американската страна към този момент са били предадени оферти за построяването на разговор в региона на контрола над въоръженията. „ Считаме, че в обстановка, когато американците излязоха от контракта за противоракетната защита, в този момент имат желание да прекратят присъединяване си в ДРСМО <...>, несъмнено, доста е значимо дружно да помислим над разновидностите за възобновяване на системата за застраховане на интернационалната сигурност “, подчертава Ушаков.
Вторият блок от въпроси, които биха могли да разискват водачите на Русия и Съединени американски щати, са районното ръководство и битката с тероризма. Помощникът на Путин акцентира върху това, че тук в позициите на двете страни могат да се проследят съвпадения. „ Уверени сме, че президентите ще обиден сирийския спор, иранската нуклеарна стратегия и корейският проблем. Не е изключено и последните събития в региона на Керченския проток “, съобщи той.
Третият детайл, явно, ще бъдат въпросите за връзките сред Москва и Вашингтон, „ за това какво може да бъде подхванато от двете стани, с цел да бъдат изведени тези връзки от задънената улица, в която са и да се стартира търсенето на път към нормализация “. По оценката на представителя на Кремъл, времето за разискването на посочените тематики е изцяло задоволително. „ Но президентите сами ще се разпореждат с времето и продължителността на диалога ще зависи от това, какъв ще е характерът на тази сказка “, заключи той.

Ушаков акцентира, че към този момент няма сделка за взаимно заявление за медиите след договарянията сред Путин и Тръмп. Въпреки това той не изключи, че под някакъв тип ще бъде обявено на средствата за всеобща информация за резултатите от договарянията. „ Как ще бъде направено това, към този момент не е решено “, съобщи помощникът на съветския президент, въздържайки се да назове състава на делегацията на страната му. Ушаков загатна само, че всички участници в срещата от страна на Русия са съгласувани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР