Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования към роднините, близките

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования към роднините, близките
Коментари Харесай

Путин изрази съболезнования към роднините на руските военни, загинали на борда на сваления Ил-20

Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования към роднините, околните и сътрудниците на съветските военнослужещи, починали на борда на сваления през вчерашния ден над Средиземно море аероплан Ил-20. Това съобщи през днешния ден пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

Кремъл увери, че ще проучва обстановката със сваления боен аероплан и е "крайно угрижен " от нея.

Песков отхвърли към този момент да разяснява какви ще са възможните последствия от станалото за връзките сред Русия и Израел. Той обърна внимание, че случаят е получил "пълна оценка " от страна на съветското министерство на защитата.

Самолетът Ил-20, липсващ над Средиземно море, е бил свален от сирийската Противовъздушна отбрана, тъй като зад него са се прикривали израелски изтребители Ф-16, сподели по-рано през днешния ден пред публицисти представителят на министерството Игор Конашенков. Според него дейностите на израелските водачи са били съзнателна провокация.

Москва "си резервира правото на съответни ответни дейности ", добави представителят.

"Не разясняваме случая ", съобщи пред ТАСС представител на израелското посолство в Русия.

Според Песков "сега няма потребност да прибавяме нещо към ясното изказване на отбранителното ни ведомство ". "Всичко останало - по-късно ", даде обещание той.

Инцидентът сигурно няма да се отрази на договореностите от понеделник сред Русия и Турция за основаване на демилитаризирана зона в сирийската провинция Идлиб, добави представителят на Кремъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР