Президентът на Русия Владимир Путин изрази подкрепата си по ключовото

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази подкрепата си по ключовото
Коментари Харесай

Путин поздрави талибаните за борбата им с ИДИЛ

Президентът на Русия Владимир Путин изрази поддръжката си по основното искане на талибаните, които упорстват западните страни да размразят финансовите активи на Афганистан, заяви Анадолската организация.

Говорейки на среща на дискусионния клуб " Валдай " в Сочи, Путин сподели, че западните страни носят " основната отговорност " за протичащото се в Афганистан.
 Талибаните дават земя на фамилиите на терористи-самоубийци Талибаните дават земя на фамилиите на терористи-самоубийци
Изпълняващият длъжността външен министър на Афганистан в държавното управление на талибаните Сараджуддин Хакани връчи пари и облекла на родственици...

„ Основната отговорност за протичащото се там би трябвало да се поеме от тези страни, които се бият там от 20 години. И първото нещо, което би трябвало да създадат, съгласно мен, е да размразят афганистанските активи, с цел да дадат на Афганистан опция за решение на социално-икономическите проблеми от първостепенно значение “, сподели той.

Руският водач също по този начин поздрави талибаните за напъните им в битката с терористичната формация ИДИЛ в Афганистан.

Той обърна внимание и на ролята на Пакистан в разрешаването на афганистанския спор, като акцентира, че е един от най-важните играчи в района.

Според Путин, решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да изтегли американските войски от Афганистан е било вярно.
 Дойче веле: При талибаните животът на трансджендърите и хомосексуалистите е пъкъл Дойче веле: При талибаните животът на трансджендърите и хомосексуалистите е пъкъл
Даниш живее съвсем на мрачно към този момент със седмици. От идването на талибаните на власт той се укрива в задното помещение на един магазин в Каб...

„ Той постъпи вярно, като изтегли войските от Афганистан. Вероятно е схванал,  че по един или различен метод, във вътрешнополитически проект това ще бъде една от линиите на офанзивите против него, само че той го направи - пое тази отговорност ", сподели съветският президент.

Русия е заинтригувана да има спокоен, разрастващ се Афганистан, свободен от терористични закани и наркотрафик, а за това е належащо да се помогне на Афганистан да възвърне стопанската система си, добави Путин.

Изтеглянето можеше да стане по друг метод, само че с течение на времето всичко ще си пристигна на мястото, сподели той.

Що се отнася до въпросите за сигурността, съветските правоохранителни органи поддържат нужните контакти със съответните афганистански структури.
 Русия се надява талибаните да се оправят с Ислямска страна Русия се надява талибаните да се оправят с Ислямска страна
Русия съобщи в четвъртък, че чака талибаните да се оправят с групировката " Ислямска страна " в Афганистан без външна поддръжка, преди р...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР