Президентът на Русия Владимир Путин изрази днес надежда, че ще

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази днес надежда, че ще
Коментари Харесай

Путин: Дано се срещнем с китайския президент през ноември в Южна Америка

Президентът на Русия Владимир Путин изрази през днешния ден вяра, че ще се срещне през ноември в Южна Америка с китайския президент Си Цзинпин на форумите на организациите БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) и Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АТИС), съобщи ТАСС.

Путин сподели това на среща в Москва с премиера на Китай Ли Къцян, който помоли да съобщи " най-хубави пожелания " на китайския водач, съобщи Българска телеграфна агенция.

По мотив идната през октомври 70-а годишнина от основаването на КНР съветският държавен глава напомни, че Съветският съюз е бил първата страна, признала публично китайската република. Путин акцентира, че руско-китайското съдействие е " безспорно изключително значим фактор в международните каузи " и придобива все по-голямо значение за развиването на стопанските системи на двете страни.

Ли Къцян се съгласи с съветския хазаин и уточни, че Русия и Китай би трябвало да продължат да поставят взаимни старания за гарантиране на " обективна система за международна търговия, учредена на разпоредбите на Световната комерсиална организация, което е значимо за стабилността и сигурността в света ".

Срещата на върха на БРИКС ще е в Бразилия на 13 и 14 ноември, а водачите от АТИС ще бъдат в Чили на 16 и 17 ноември.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР