Президентът на Русия Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел

...
Президентът на Русия Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел и Путин обсъдиха Украйна, Сирия и Либия

Президентът на Русия Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел разискаха Украйна, Сирия и Либия по време на телефонен диалог, осведоми ТАСС.

Путин и Меркел се съгласиха да продължат подготовката за срещата на водачите на Русия, Германия, Франция и Украйна и подчертаха значимостта да напредне политическият развой по споразумяване на спора в Сирия . Освен това те потвърдиха значимостта на Минските съглашения и тяхното използване.

Кремъл отбелязва, че диалогът е извършен в събота по молба на немската страна.

" Докато обсъждаха решение на украинската рецесия, те потвърдиха значимостта да се съблюдават прецизно ситуациите в Минския пакет от ограничения и споразуменията, реализирани на срещите на Нормандската четворка ", означават от съветското президентство.

Кремъл акцентира безпокойството към използването на " Формулата Щайнмайер " в украинското законодателство. В известието се отбелязва, че под друг предлог Киев отхвърля да изтегли бойците и оръжията си от линията на контакт.

По отношение на Сирия Путин е отбелязал, че е значимо да се вземат под внимание ползите на етническите и религиозни групи при търсенето на политическо решение. Двамата най-вече са разискали обстановката в Североизточна Сирия . Путин е подчертал, че стабилизирането на Сирия е допустимо единствено в случай че се зачитат правилата на национално единение и териториална целокупност на страната.

Владимир Путин и Ангела Меркел разясниха и обстановката в Либия. Двете страни са подготвени да оказват помощ за деескалация на напрежението в Либия и намиране на спокойно решение на спора с посредничеството на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР