Президентът на Русия Владимир Путин е уверен, че Казахстан ще

...
Президентът на Русия Владимир Путин е уверен, че Казахстан ще
Коментари Харесай

Путин е уверен, че Казахстан ще се справи с предизвикателствата

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че Казахстан ще се оправи със създалата се обстановка и ще отвърне с чест на провокациите, съобщи ТАСС.

" Уверен съм, че управлението на Казахстан ще направи всичко, с цел да възвърне естествената работа на правоохранителните органи и стопанската система на страната. Не колебая в това даже за момент. ", сподели съветският президент. 
Три деца са починали в безредиците в Казахстан, съгласно локалният омбудсман
Омбудсманът за правата на детето на Казахстан Аружан Саин разгласи, че три деца са починали по време на размириците в страната, а няколко...
Прочети повече
Масовите митинги в Казахстан стартирана в първите дни на 2022 година. Жителите на градовете Жанаозен и Актау в западната част на страната стачкуваха против двойното нарастване на цената на втечнения газ. По-късно митингите обхвана и други елементи на страната, включително и Алмати - остарялата столица и максимален град на републиката. В отговор управляващите оповестиха изключително състояние и започнаха антитерористична интервенция. По данни на Организация на обединените нации в хода на митингите са ранени хиляда души. По данни на министерството на вътрешните работи на Казахстан са починали 17 души от представителите на реда. 

На 5 януари президентът Касим-Жомарт Токаев подаде оставка и държавното управление бе управлявано от Съвета по сигурност на страната. 

Путин на срещата на върха на ОДКС: В Казахстан използваха методите от киевския Майдан

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР