Президентът на Русия Владимир Путин е призовал украинския си колега

...
Президентът на Русия Владимир Путин е призовал украинския си колега
Коментари Харесай

Ето какво отговори Путин на драматичния призив на Зеленски

Президентът на Русия Владимир Путин е призовал украинския си сътрудник Владимир Зеленски да спре обстрелите на обитаемоте места в Донбас от Въоръжените сили на Украйна, които водят до гибелта на мирни поданици.

Това заяви пресслужбата на Кремъл след телефонния диалог сред водачите, състоял се по самодейност на украинската страна, оповестяват международните организации.

„ В хода на разискванията на тематиката за разрешаване на спора в Югоизточна Украйна е подчертано върху значимостта да се съблюдава откритото на 21 юли помирение, както и отвеждането на силите и средствата от линията на разграничаване.

Президентът на Русия е подчертал, че за деескалацията на спора е нужно, на първо място, да се изключат бъдещи обстрели на украинските войски над обитаемоте места в Донбас, които водят до жертви измежду мирното население “, се споделя в известието.

Освен това страните са разискали активизацията на работата по възвръщането на арестуваните лица.

„ Беше контрактувано да се ускори работата по връщането на арестуваните “, показват от пресслужбата на съветския президент. Това е вторият телефонен диалог сред водачите на двете страни след избирането на Зеленски за президент на Украйна.

Първият се състоя на 11 юли, също по самодейност на украинската страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР