Президентът на Русия Владимир Путин е наредил на министерството на

...
Президентът на Русия Владимир Путин е наредил на министерството на
Коментари Харесай

Путин нареди да се отправи съдебен иск срещу САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин е наредил на министерството на външните работи да насочи правосъден иск против администрацията във Вашингтон по отношение на парцелите, които управляващите подредиха да бъдат опразнени от съветски дипломати и собствеността им бе поета от Съединени американски щати, заяви представителят Дмитрий Песков.

Песков не уточни пред кой съд счита Русия да търси правата си.

Това става броени часове след конференция на съветския държавен глава в Китай, на която той заплаши с сходен ход, както и с желанието си да изгони от Русия още 155 американски дипломатически чиновници. " Да забележим какъв брой дейно работи прехвалената американска правораздавателна система ", сподели той.

Но юрист от адвокатската фирма Double Bridge Law предизвести пред московския в. " Ведомости ", че имущественият иск може да се сблъска с проблеми и въобще да не бъде позволен до разглеждане. Според Сергей Усоскин искът би могло да бъде насочен пред интернационален или американски съд. Първият вид е вероятен единствено при съществуване на категорично съглашение сред двете страни по този въпрос, а такова няма.

" Подобна е практиката, когато американските съдилища преглеждат искове на други страни, само че даже д абъде позволен подобен от страна на Русия, то за Кревъл има заплаха в процеса да се даде господство на националното над интернационалното право. А в последна сметка може да се окаже, че всички дейности на администрацията на Доналд Тръмп са изцяло законни съгласно американското право.

Друг проблем е, че имущественият спор може да бъде преценен като политически и съдията да откаже да му даде ход.

Трети капан за Русия е повдигането на насрещни искове от Съединени американски щати във връзка възбраната да се употребяват дипломатически обекти в Москва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР