Президентът на Русия Владимир Путин е на работно посещение във

...
Президентът на Русия Владимир Путин е на работно посещение във
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна на посещение във Франция

Президентът на Русия Владимир Путин е на работно посещаване във Франция, където беше признат от френския си колуга Еманюел Макрон. Разговорите, отдадени на двустранните връзки и горещите интернационалните тематики, са знак за опита на Франция да посредничи за заздравяването на комплицираните връзки с Москва.

 © БГНЕС
" Кризите са в центъра на двустранните диалози и Русия има значима роля за решаването им ". Това акцентира френският президент Макрон пред съветския си сътрудник Путин, който посрещна в лятната президентска резиденция в Брегансон. Разговор, на който Париж явно държи броени дни преди срещата в Биариц на страните от Г-7, формат, от който Русия излезе след анексирането на Крим. Двамата държавници показаха готовността си да продължат разговора.
Еманюел Макрон, президента на Франция: Отношенията сред Франция и Русия и на Русия и европейският съюз са безусловно решаващи.Казвал съм го няколко пъти, знам всичко което съумя да ни раздели, недоразуменията през последните десетилетия,познавам дебата който се води със Запада.Знам и друго нещо-това, че Русия е европейска, надълбоко европейска и ние имаме вяра в тази Европа която се простира от Лисабон до Владивосток.Владимир Путин, президент на Русия: Благодарни сме на Франция за нейната позицията за връщането на съветската делегация в Съвета на Европа. Това ще помогне за определяне на естествени връзки на европейския континент. Разчитам на поддръжката на Франция за работата ни с Европейския съюз.
Относно украинската рецесия Макрон вижда в позицията на новия украински президент Зеленски предпоставки за смяна на обстановката и за нова среща на така наречен Нормандска четворка. Макрон прикани госта си за ходатайство за преустановяване на офанзивите на режима в Сирия, които лишават живота на цивилни, до момента в който Путин се спря на заплахата от дейности на терористи в свободната зона. Двамата дадоха обещание да обсъдят и неяснотите към съглашението за иранската нуклеарна стратегия и общата отбрана пред новите международни провокации. Френският президент внимателно означи, че правата на жителите да стачкуват са съществена европейска полезност.

Срещата е тълкувана като предпочитание на Макрон да наложи Франция като водещ дипломатически състезател за разведряването на връзките с Русия. Според мненията обаче това ще става с мудни стъпки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР