Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация

...
Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация
Коментари Харесай

Лъч надежда: Русия е готова да изпрати делегация в Минск за преговори с Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин е подготвен да изпрати делегация в Минск за договаряния с Украйна, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков , представен от ТАСС.

" В отговор на предлагането на (президента на Украйна Володимир) Зеленски Владимир Путин е подготвен да изпрати в Минск съветска делегация на равнище представители на министерството на защитата, министерството на външните работи и администрацията на президента за договаряния с украинска делегация ", съобщи Песков пред публицисти.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски посредством видеообръшение предложи на Владимир Путин да седнат на масата за договаряния. Облечен във военни облекла, президентът на страната упрекна европейските водачи в безучастие.   " Искам да се обърна към президента на Руската федерация още един път . Навсякъде в Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за договаряния, с цел да спрем загубата на човешки животи ", прикани той.

Руският президент Владимир Путин е декларирал пред китайския си сътрудник Си Цзинпин, че Москва е подготвена да води договаряния на високо ниво с Киев, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на китайското външно министерство.

Китай отхвърли да дефинира съветските дейности в Украйна като настъпление или да насочи рецензии против Русия, макар усилването на съветската атака.

Путин е декларирал пред Си, че Съединени американски щати и НАТО дълго време са пренебрегвали основателните опасения на Русия за сигурността, нееднократно са се отказвали от поети задължения и са траяли да уголемяват разполагането на свои военни сили на изток, макар стратегическите опасения на Москва, се споделя в изказване на уеб страницата на китайското външно министерство.

Русия е подготвена да води договаряния на високо ниво в Украйна, гласи представено изказване на Путин.

Китай нееднократно е призовавал за намиране на решение на рецесията посредством разговор.

Пекин поддържа Русия и Украйна в намирането на решение посредством договаряния, декларирал е Си, представен от външното министерство. Освен това китайският президент е призовал всички страни да се откажат от метода на мислене, останал от времето на Студената война, да почитат основателните опасения на всички страни в областта на сигурността и да основат уравновесен, ефикасен и резистентен механизъм за европейска сигурност посредством договаряния, се акцентира в изказването.

Си е декларирал също, че Китай зачита суверенитета и териториалната целокупност на всички страни, се споделя още в изказването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР