Президентът на Русия Владимир Путин днес е на работа в

...
Президентът на Русия Владимир Путин днес е на работа в
Коментари Харесай

Три от дроновете над Москва са свалени край резиденция на Путин

Президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден е на работа в Кремъл и е бил известен за офанзивите с дронове против Москва, съобщи Ройтерс, като се базира на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

" Президентът работи в Кремъл. Днес той ще поддържа връзка с бизнесмени, ще се занимава с стопански въпроси. Но с акцент върху стопанската система и предприемачеството в региона на архитектурата, урбанизма, маркетинга, рекламата, издателската активност, осведомителните технологии - всичко, което по един или различен метод попада в определението " креативна стопанска система ", сподели Песков, представен от ТАСС.

Говорителят на Кремъл съобщи, че съветската противовъздушна защита и министерството на защитата са се справили добре с офанзивата, за която Москва упрекна Украйна.

В неделя Русия нанесе ефикасен удар по един от украинските центрове за взимане на решения, а днешната офанзива с дронове против Москва е опит на Киев да отвърне на удара , сподели още представителят на съветския президент.

В отговор на питане за сигурността на Москва Песков сподели, че не може да разяснява тематиката . Той не отговори на уточняващ въпрос защо би трябвало да се приготвят жителите при положение на сходна офанзива. Говорителят на Кремъл съобщи още, че не разполага с информация от кое място са били пуснати дроновете.

По-рано почитан съветски политик съобщи, че три дрона, свалени над Москва през днешния ден, са били над влиятелното предградие Рубльовка на съветската столица , където се намира публична резиденция на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че противовъздушната защита е унищожила всичките осем безпилотни летателни апарати, употребявани при офанзивата, за която упрекна Украйна.

В обява в " Телеграм " Александър Хинщейн, изтъкнат член на съветския парламент от ръководещата партия " Единна Русия ", сподели, че три дрона са били свалени над Рубльовка, единствено на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който стартира инспекция на случаите, удостовери, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски регион, който включва Рубльовка.

Рубльовка, цялост от елитни затворени комплекси в горите западно от Москва , където по едно време се следиха едни от най-високите цени на недвижими парцели в света, е дом на огромна част от съветския политически, бизнес и културен хайлайф, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, някогашният президент Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също имат жилища в Рубльовка, по този начин както и доста от най-богатите предприемачи в Русия.

В изказване, оповестено в " Teлеграм " от неговата пресслужба, шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна за офанзивите с дронове висши военни, живеещи в предградието .

Пригожин, прочут с острите си изявления, нееднократно е окачествявал жителите на Рубльовка като хайлайф, който не е задоволително зает с войната в Украйна, и упреква висшия команден състав за съветските неуспехи на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

" Защо, по дяволите, позволявате на тези безпилотни самолети да летят до Москва? На кого му пука, че те летят към домовете ви на Рубльовка! Нека къщите ви станат на пепел ", сподели Пригожин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР