Президентът на Русия направи жест към световна личност, която през

...
Президентът на Русия направи жест към световна личност, която през
Коментари Харесай

Владимир Путин даде руско гражданство на Едуард Сноудън

Президентът на Русия направи жест към международна персона, която през последните години е обект на спорни мнения поради своята дейност. 

Путин даде съветско поданство на Едуард Сноудън - девет години откакто той разкри мащаба на тайните интервенции нза наблюдаване на американската Агенция за национална сигурност.

39-годишният Сноудън избяга от Съединените щати и получи леговище в Русия след приключване на секретни файлове през 2013 година, които разкриха обширни вътрешни и интернационалните интервенции за наблюдаване, осъществявани от Агенцията, в която той работеше, написа frognews.bg.

Властите на Съединени американски щати от години желаят той да бъде върнат в родината си, с цел да бъде изправен пред съд по обвинявания в шпионаж.

Нямаше незабавна реакция от страна на Сноудън, чието име се появи без никакъв коментар от Кремъл в лист от 72 лица, родени в чужбина, на които Путин даде поданство.

През 2020 година Русия даде на Сноудън право на непрекъснато престояване, което му отвори пътя за приемане на съветско поданство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР