Президентът на Румен Панайотов говори пред БЛИЦ във връзка с

...
Президентът на Румен Панайотов говори пред БЛИЦ във връзка с
Коментари Харесай

Шеф на Монтана разказа за последния си разговор с Никола Спасов, който е бил снощи

Президентът на Румен Панайотов приказва пред БЛИЦ по отношение на кончината на треньора Никола Спасов. Популярният ментор умря тази заран от ковид. Само след по-малко от месец – на 15 декември, той трябваше да навърши 62 години.

" Мир на душата му и Бог да го елементарни Никола Спасов! Много тежко е човек да приказва в такива моменти.. Много… Последният мач, който той води, беше при гостуването ни на. Двубоят се състоя на 30 октомври и приключи 2:2, а Спасов беше много удовлетворен от играта на момчетата. Започнахме да се приготвяме за мача ни с ЦСКА на 8 ноември, само че тогава към този момент тимът беше воден от помощник-треньора Светлан Кондев.
На 3 ноември всички си направихме проби за ковид. Знаете, имаше позитивни резултати в тима, измежду тях беше и треньорът.

Първоначално той вдигаше доста висока температура. Не я поддържаше непрекъснато висока, само че си беше много – 38 и нещо, 39, изключително през вечерта. Минаваха дни, а бате Кольо не се подобряваше. Температурата му не падаше. Появи се и мощна кашлица.

Тогава спортният министър и кметът на града Златко Живков спомагаха Спасов да влезе в болница. Той постъпи в клиниката в Монтана по-миналия петък или по-миналата събота, не помня тъкмо (13 или 14 ноември). Оказа се, че има двустранна бронхопневмония.

Всеки ден го чувах по телефона. Всеки ден. Имаше интервал, в който стартира да се усъвършенства. Така твърдяха лекарите, по този начин твърдеше и той, че не се усеща толкоз зле. Даже, вижте какво нещо е ориста, през днешния ден, понеделник, 23 ноември, лекарите щяха да му създадат нов обширен обзор, с цел да кажат по кое време да го изпишат. Чуваше се, че може дори и през днешния ден да го изпишат, тъй като в действителност имаше усъвършенстване, само че се чакаше прегледът. Но вижте какво се случи – тъкмо през днешния ден сутринта той умря.

Последно се чухме по телефона нощес. Не беше добре, само че не беше и доста зле. Не мога да допускам, че това е бил последният ни диалог. Явно през нощта положението му внезапно се е влошило. Не мога да ви кажа детайлности, тъй като не съм доктор.

Само ще ви кажа, че лекарите направиха всичко допустимо да го излекуват. И ще уточня нещо значимо – Никола Спасов беше лекуван със същите медикаменти, с каквито и кмета на Монтана Златко Живков. Кметът се оправи, само че бате Кольо към този момент го няма. Тъжно е и няма какво повече да ви споделя “, приключи Панайотов.

Роднини на Никола Спасов припомниха, че преди 12 години той е бил диагностициран с рак на простатата, само че е съумял да се възвърне изцяло. Сега обаче именитият треньор, спечелил Купата на България отпред на против през 2015 година, загуби борбата с ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР