Президентът на Румъния от 2004 г. до 2014г. и сегашен

...
Президентът на Румъния от 2004 г. до 2014г. и сегашен
Коментари Харесай

Бившият румънски президент Траян Бъсеску се оттегля от политиката

Президентът на Румъния от 2004 година до 2014г. и настоящ сенатор Траян Бъсеску съобщи, че след края на настоящия си парламентарен мандат ще завърши политическата си активност. Това съобщи Бъсеску в ефира на телевизия Б1 ТВ нощес.

Вече нямам персонални цели, съобщи 66-годишният Бъсеску. След приключването на този мандат ще завърша политическата си активност, сподели той.

Политикът добави, че десните партии в Румъния ги чака злополука на идните избори за Европейски парламент, в случай че те не вземат участие с единнна листа. Национал-либералната партия /НЛП/, Съюз за избавление на Румъния партията Народно придвижване и платформата на Дачиан Чолош би трябвало да вземат участие с обща листа, тъй като разликата сред тези партии и партиите от ръководещата коалиция е в това, че те имат доста слаби териториални структури, сподели Бъсеску.

Той счита, че президентът Клаус Йоханис няма шансове да бъде избран отново на висшия държавен пост самичък, без поддръжката на НЛП, защото политическият вектор на Социалдемократическата партия е доста мощен.
Изборите за Европейски парламент ще се състоят през май 2019 година, а президентските избори в Румъния – в края на 2019 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР