Президентът на Румъния Клаус Йоханис свика референдум за правосъдието на

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис свика референдум за правосъдието на
Коментари Харесай

Президентът на Румъния Клаус Йоханис свика референдум за правосъдието на 26 май

Президентът на Румъния Клаус Йоханис свика референдум за правораздаването на 26 май, оповестява Romanian Journal.

Той атакува ръководещата Социалдемократическа партия на Румъния, че е прекрачила всевъзможни граници.

Допитването ще се организира дружно с изборите за Европейски парламент на 26 май.

Йоханис разгласи, че нещата повече не могат да не престават по този начин.

Социалдемократическата партия продължава да нападна правосъдната система, офанзива, която стартира от встъпването на власт. Този път социалдемократите желаят да издадат изключително разпореждане за промени в Наказателния кодекс. Хулиганщината на Социалдемократическата партия прекрачи всевъзможни граници. Това не е в духа на конституцията, не служи на демократичния баланс, предизвести президентът.

Според него в този подтекст референдумът е законен.

Те желаят да заобиколят всевъзможен парламентарен надзор преди постановлението да влезе в действие. Трябва да сложим завършек на тези дейности и ние би трябвало да го създадем в този момент. Аматьорщината и некомпетентността са присъщи черти на ръководството на Социалдемократическата партия, продължи той и добави, че поради дейностите на ръководещите хората излязоха по улиците на Румъния да стачкуват.

Съдебната система е въпрос на народен интерес. Мое право е да прикани хората да се изкажат по въпроси от народен интерес, съобщи Йоханис.

Опозицията прикани президента да участва на съвещанието на държавното управление, с цел да предотврати приемането на противоречивите постановления. Кабинетът ще организира съвещание в петък сутринта в 08,00 часа, извънредно време, само че в дневния тирада не са включени значими нормативни актове, разгласи източник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР