Президентът на Румъния Клаус Йоханис ще бъде на официално посещение

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис ще бъде на официално посещение
Коментари Харесай

Румънският президент идва в София. Йоханис ще обсъжда с Радев Шенген

Президентът на Румъния Клаус Йоханис ще бъде на публично посещаване в София в сряда (15 март) по покана на българския държавен глава Румен Радев, оповестиха от президентската администрация в Букурещ. Двамата ще подпишат взаимна декларация за издигане на връзките сред Румъния и България на равнище стратегическо партньорство.

" Документът планува усилване на двустранния политически разговор, поощряване на икономическия продан и трансграничното съдействие, възстановяване на свързаността и инфраструктурата сред двете страни, поощряване на планове, отдадени на развиването на Дунавския район, даване на енергийната сигурност, поощряване на зелената сила, съдействието в региона на европейските въпроси и на защитата и сигурността в подтекста на многочислените компликации, породени от нападателната война на Русия против Украйна ", оповестяват от президентската администрация на северната ни съседка.

В дневния ред на Йоханис и Радев ще бъдат още тематики като продължаването на поддръжката за Украйна, укрепването на Източния фланг на НАТО и възобновяване на климата за сигурност в Черноморския район.

Двамата държавни глави ще обсъдят и общата цел за присъединение на Румъния и България към Шенген. „ Президентът Клаус Йоханис и българският му сътрудник ще потвърдят твърдата решителност да продължат напъните за приемане на позитивно решение през тази година. Двамата висши чиновници ще обсъдят и въпроси, свързани с битката с незаконната миграция и по-ефективната отбрана на външните граници на Европейския съюз “, предават още от администрацията на румънския президент.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР