Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че северната ни съседка

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че северната ни съседка
Коментари Харесай

Румъния в пълна блокада от сряда заради коронавируса

Президентът на Румъния Клаус Йоханис разгласи, че северната ни съседка влиза в цялостна обсада от на следващия ден, с цел да бъде забавено разпространяването на новия ковид , като армията ще бъде употребена, с цел да помогне за реализирането на блокадата.

" Румънците ще се сблъскат с нови ограничавания ", акцентира Йоханис в телевизионно послание, като посочи " сложността на обстановката ".

Румъния към този момент вкара изключително състояние и нощен полицейски час, само че Йоханис разгласи, че от сряда досегашната " рекомендация " към жителите да си останат у дома " ще се трансформира в обвързване въз основа на правилото: " Ние оставаме у дома . "

" Франс прес " прецизира, че румънците ще могат да напущат домовете си единствено денем, с цел да отидат на работа или да си купуват хранителни и други артикули от първа нужда.

Хората над 65-годишна възраст , която е една от групите, които са най-застрашени от затруднения от вируса, няма да могат да напущат домовете си .

Полицията и жандармерията наблюдават за спазването на нощния полицейски час от през вчерашния ден вечерта, като в този момент армията ще се причисли към тях в тази задача.

Румъния до момента е записала 762 инфектирани с COVID-19, като доскоро те бяха с 200 души по-малко. Жертвите на вируса в северната ни съседка са 8 души .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР