Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира социалдемократа Михай Тудосе за

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира социалдемократа Михай Тудосе за
Коментари Харесай

В търсене на изход за кризата в Румъния

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира социалдемократа Михай Тудосе за министър председател на страната, съобщи ТАСС.

"Предвид актуалната рецесия и незабавната нужда тя да бъде прекъсната, защото вреди на стопанската система и образа на Румъния в чужбина, взех решение да посоча Михай Тудосе като претендент за министър председател ", сподели нощес Йоханис пред кореспонденти.

Петдесетгодишният Тудосе е заместник-председател на Социалдемократическата партия (СДП). На изборите през 2016 година той е определен за народен представител за пети път. Бил е и министър на стопанската система в държавното управление на Сорин Гриндяну.

Кандидатурата на Михай Тудосе е издигната от СДП и Алианса на либералите и демократите, които са в ръководещата коалиция.



Тудосе би трябвало да бъде одобрен на поста от Народното събрание. По-рано водачът на СДП Ливиу Драгня сподели, че, в случай че президентът номинира министър председател в понеделник, Народното събрание ще гласоподава кандидатурата му още в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР